Ugrás a tartalomra

Magabiztos győzelem Oslóban

2022.09.27
23:14
2022.09.27
23:28
Forrás
Pannon RTV
A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban és már az első percben veszélyeztették a szerb kaput. A fehérben játszó vendégek fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását. Az első gólra azonban egészen az első félidő hajrájáig várni kellett. Ekkor egy a bal szélen végigvitt támadás után Kostić beadását Vlahović értékesítette.

A fordulást követően is nagy nyomást gyakorolt a szerb csapat a norvégok védelmére, ez meg is hozta az eredményt. Az  54-ik perceb a norvégok elvesztették a középpályán a labdát, Tadić Ilićet indította, a Verona középpályása pedig önzetlenül Mitrović elé gurított, ő pedig magabiztosan a norvég kapu sarkába helyezte a labdát. A mérkőzés további részében is maradt a szerb fölény, több helyzetet is kialakítottak, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

Az oslói győzelmével Szerbia 13 ponttal az első helyen végzett a Nemzetek Ligája B divíziójának 4. csoportjában. Ez azt jelenti, hogy jövőre a legerősebb európai csapatokkal játszanak majd a Nemzetek Ligájában.

labdarúgó Nemzetek Ligája

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.