Ugrás a tartalomra

Négygólos előnyben a Ferencváros a Zalgirisszal szemben

2023.08.24
20:06
2023.08.24
20:45
Forrás
MTI
A Ferencváros 4-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius otthonában a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező negyedik fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

A formalitásnak ígérkező budapesti visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc továbbjutója főtáblás lesz a harmadik számú európai kupasorozatban.

Nagy lendülettel kezdett a magyar bajnoki címvédő - amely két éve 3-1-re nyert a Zalgiris otthonában -, ez a labdabirtoklási fölény mellett helyzetekben is megmutatkozott. A vezetést mégsem egy kidolgozott akció végén szerezte meg az FTC, hanem egy litván védekezési hibát követően. A 17. percben eladták a labdát a hazaiak, Adama Traoré lecsapott rá és körülbelül 25 méterről a hálóba ívelt. A folytatásban némileg kiegyenlítettebbé vált a játék képe, és bár a szünet előtt a román Liviu Antal egyenlíthetett volna, a nagy helyzete kimaradt, így egy találattal az FTC állt jobban az első félidőt követően.

A második felvonás elején Varga Barnabás gólját les miatt nem adták meg. A 62. percben Marquinhos visszahúzása miatt Gorobsovot kiállították, a megítélt büntetőt pedig Varga a hálóba lőtte. A magyar csatár helyére beállt Aleksandar Pešić egy ellenféltől kapott labdát kihasználva háromra növelte a Ferencváros előnyét, majd Traoré az öt és feles vonaláról talált be, ezzel beállította a végeredményt.

 Eredmény, selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés:
Zalgiris Vilnius (litván)-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)
---------------------------------------------------
Vilnius, v.: Sztojcsevszki (északmacedón)
    gólszerzők: Traoré (17., 83.), Varga B. (65. - tizenegyesből),
Pešić (75.)
    sárga lap: Varga B. (31.)
    piros lap: Gorobsov (62.)

    Zalgiris:
    --------
Gertmonas - Pavelic (Bopesu, 66.), Hnid, Vucur, Mamic - Novikovas (Kazlauskas, 72.), Gorobsov, Kendis, Milickovic (Karasima, a szünetben) - Golubickas, Antal (Vaca, 45+2.)

    Ferencváros:
    -----------
Dibusz - Makreckis, Mmaee, Cissé, Civic - Sigér, Abu Fani (Romdhane, 81.) - Traoré (Owusu, 88.), Zachariassen (Esiti, 81.), Marquinhos (Nguen, 70.) - Varga B. (Pesic, 69.)

 

Ferencváros
Zalgiris Vilnius
Konferencia-liga
Vilnius
litván

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.