Ugrás a tartalomra

NHL - A Vegas nyerte a döntő első felvonását

2023.06.04
12:03
2023.06.04
12:09
Forrás
MTI
A Vegas Golden Knights remek utolsó harmadot produkálva 5-2-re legyőzte a vendég Florida Panthers csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén.

Az egyaránt fennállása első Stanley Kupa-sikeréért hajtó csapatok összecsapása hatalmas Szergej Bobrovszkij védéssel indult, az orosz légiós lepkéskesztyűvel hárított. Erősen nyomott a házigazda, azonban Eric Staal emberhátrányban becsapta Adin Hillt, majd a kaput megkerülve vezetést szerzett a Panthersnek. Még a szünet előtt - újabb vegasi előnyben - Jonathan Marchessault maradt üresen, és kapáslövéssel egyenlített. A támadó a legutóbbi hat összecsapásán ötödször volt eredményes.

A két kapus helyett többször a kapuvas is hárított, majd egyszer Hill visszavetődve, bottal hátranyúlva védett óriási bravúrral. A találkozó derekán Shea Theodore távoli, takarásból leadott kísérlete talált utat Bobrovszkij hálójába. Ám a Florida 11 másodperccel az újabb pihenőt megelőzően Anthony Duclair révén egyenlített.

A folytatásban már a Golden Knights akarata érvényesült. A 47. percben, már amikor úgy tűnt, felszabadítanak a védők, Zach Whitecloud lövését a vendégek kapusa ismét nem láthatta az előtte tornyosulóktól. Az 54. percben Mark Stone a levegőből lopta le az indítást, majd a hálóba emelt. A bírók hosszú videózás után adták meg a találatot, azt vizsgálták, hogy a hazai csapatkapitány a vállsík fölött ért-e a koronghoz. Később elszabadultak az indulatok, négyen is fegyelmi büntetést kaptak, és nem térhettek vissza.

A végén Reilly Smith üreskapus góllal állította be a végeredményt, miután a Panthers szólót hibázott. Hill 33 védéssel járult hozzá a diadalhoz, a túloldalon Bobrovszkij 29 lövést hárított. A Florida először kapott ki az idei playoffban, amikor a mérkőzés első gólját ütötte.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc közép-európai idő szerint kedd hajnalban folytatódik ugyancsak Las Vegasban.

jégkorong
NHL

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.