Ugrás a tartalomra

Nyolc éremmel tértek haza a magyar birkózók az újvidéki Eb-ről (videó)

2017.05.08
08:25
A magyar válogatott számára kiváló eredménnyel zárult vasárnap este Újvidéken a birkózó Eb
A magyar válogatott számára kiváló eredménnyel zárult vasárnap este Újvidéken a birkózó Eb. Két arannyal és egy bronzzal gazdagították az éremgyűjteményt, míg a szerb válogatottból csak egy bronzérem született. A bajnokság utolsó napján kötött fogásban csaptak össze a versenyzők. Vasárnap este véget ért a birkózó Európa bajnokság Újvidéken. A szerb válogatottból Aleksandar Maksimović kötött fogásban 2-1-re legyőzte a francia Evrik Nikoghosyan-t, így a 71 kilogramos súlycsoportban bronzérmes lett. Aleksandar Maksimović, birkózó, Szerbia: „Négy, öt hete egy turnén a döntőbe jutásért küzdöttem vele, akkor kevesebb, mint egy perc alatt 8-0-ra legyőztem. Most ügyeltem az apró hibáimra, így felülkerekedtem, 2-1-re győztem, ami elegendő volt a bronzérem elnyeréséhez.” Novi Sad, 7. maja 2017 - Srpski i francuski rvaci Aleksandar Maksimovic i Evrik Nikogjosan u borbi za trece mesto. Srpski rvac Aleksandar Maksimovic osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu u kategoriji do 71 kilograma grcko-rimskim stilom, posto je veceras u borbi za trece mesto savladao Francuza jermenskog porekla Evrika Nikogjosana 2:1. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb Novi Sad, 7. maja 2017 - Srpski rvac Aleksandar Maksimovic. Srpski rvac Aleksandar Maksimovic osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu u kategoriji do 71 kilograma grcko-rimskim stilom, posto je veceras u borbi za trece mesto savladao Francuza jermenskog porekla Evrika Nikogjosana 2:1. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb A magyar válogatott szép eredményekkel zárta az EB-t. A 71 kilogrammos súlycsoportban Korpási Bálint szerzett aranyérmet, 4-0-ra legyőzve fehérorosz ellenfelét. Korpási Bálint, birkózó, Magyarország: „Fél éven belül sikerült megnyernem a VB-t és ezt az Európa Bajnokságot is, nagyon boldog vagyok, a döntő valamivel könnyebb volt, mint az elődöntő, de az utolsó másfél perc nagyon hosszúnak tűnt.”



A 75 kilogrammos súlycsoport bronzérmese a magyar válogatott Lőrincz Tamás lett. A moldáv Mihail Badu ellen 8-0-ás eredményt mutatott fel. Lőrincz Tamás, birkózó, Magyarország: „Egyik szemem sír, a másik nevet, mert sikerült nagy neveket, nagyon jó birkózókat legyőznöm, de úgy érzem, egy kicsit több volt ebben a mai teljesítményben, a döntőbe jutásnál, mire odajutottam, egy kicsit megfáradtam, és a srác, nagyon ügyes volt, de kárpótolom magam ezzel a bronzéremmel.”Novi Sad, 7. maja 2017 - Balint Korpasi iz Madjarske i Pavel Lijakh iz Belorusije u finalu Evropskog prvenstva u rvanju u Novom Sadu. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb A verseny utolsó meccse kemény küzdelem volt a török Metehan Basar és a magyar Lőrincz Viktor között. Az első menetben a török vezetett 1-0-ra, de a taktikákkal a verseny a magyar versenyző javára fordult. 3-2 lett a végeredmény, így Lőrincz a bajnok. Lőrincz Viktor, birkózó, Magyarország: „Egyszer birkóztam ezzel a török sráccal és ott egy nyertes pozícióból az utolsó 20 másodperceben sikerült tőle kikapnom, erre nagyon felkészültem, hogy ne legyenek ilyen megugrások a végén.” A magyar küldöttség nagyon sikeres versenyt zárt, összesen nyolc érmet szerzett. A kötöttfogású csapat öt dobogós hellyel végzett, Lőrincz Viktor és Korpási Bálint mellett, Lám Bálint második, Kiss Balázs pedig harmadik lett. A válogatott ezzel megnyerte a fogásnem csapatversenyét. (kép: Tanjug/Jaroslav Pap)
Újvidék
eredmények
birkózó Eb
utolsó nap

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.