Ugrás a tartalomra

Online kerekesszékes edzésprogramot mutattak be

2021.01.26
17:19
2021.01.26
20:05
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló, határon átnyúló együttműködési program Inter Pingpong 3 elnevezésű projektje szerbiai és magyarországi diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolókat ölel fel.

Online kerekesszékes asztalitenisz edzésprogramot mutattak be ma a nagybecskereki és a szegedi sportolók.  A koronavírus megbolygatta a fogyatékkal élő sportolók terveit is. A szegedi és a nagybecskereki kerekesszékes asztaliteniszezők ugyanis egy határon átívelő projekt keretében közös edzéseken vehettek volna részt, de a határátlépési korlátozások miatt ezt csak online formában tehették meg.

Herédi Krisztián, elnök, Zentai Asztalitenisz Klub: „Sajnos ott tartunk, hogy a programnak menni kell, tehát ilyen szűk helyre szorultunk, ahol tudjuk, hogy biztonságos részünkről, illetve a sportolók részére is, mert csak ezt a termet ők használják. Minden intézkedést betartva jöttünk el ide, és meg fog történni az online közös edzés a szegedi partnerrel.”

A kétszer 45 perces edzés során, mindkét oldalon, három versenykategóriában soklabdás edzést mutattak be az edzők. Az ilyen edzés egy teljesen új megközelítés a parasportolók és az edzők számára is. Mellik Zoltán edző, Zentai Asztalitenisz Klub: „Biztos, hogy szakmailag hozzájárult a fejlődésükhöz, mert mikor ők edzenek, akkor csak azzal foglalkoznak, hogy minél többször megcsinálják az adott gyakorlatot. Itt pedig most ültek és nézték a saját korosztálybeli játékosokat és tudtak véleményeket mondani.”

A parasportolók számára hatványozottan fontos, hogy mielőbb visszatérhessenek a régi kerékvágásba, hiszen számukra az edzések kimaradása kihathat az egészségükre. Nenad Krbavac, asztaliteniszező, Nagybecskerek: „Ez egy új tapasztalat, új formája az együttműködésnek. Majd meglátjuk hogyan alakul a helyzet. De tovább kell dolgoznunk, mert az élet megy tovább, a versenyek is úgyszintén folytatódnak, amire készülünk mi is és ők is.”

A nagybecskereki és a szegedi asztaliteniszezők együttműködése már hosszabb ideje tart. Slađana Krsmanović, edző, K2 asztalitenisz klub, Nagybecskerek: „Mindenképpen jók a közös edzések és hatással vannak a fejlődésünkre. Szükségszerű, hogy meglássuk, hogyan dolgoznak más hasonló asztaliteniszklubok. Milyen gyakorlatokat végeznek, hogyan edzenek. Persze mi is megmutatjuk, hogyan dolgozunk.”

Az edzések után a résztvevők online beszélgetést tartottak és szakmai tapasztalatcserét folytattak.

online
kerekesszék
asztalitenisz
pingpong

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.