Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Online kerekesszékes edzésprogramot mutattak be

2021-01-26
17:19
2021-01-26
20:05
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló, határon átnyúló együttműködési program Inter Pingpong 3 elnevezésű projektje szerbiai és magyarországi diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolókat ölel fel.

Online kerekesszékes asztalitenisz edzésprogramot mutattak be ma a nagybecskereki és a szegedi sportolók.  A koronavírus megbolygatta a fogyatékkal élő sportolók terveit is. A szegedi és a nagybecskereki kerekesszékes asztaliteniszezők ugyanis egy határon átívelő projekt keretében közös edzéseken vehettek volna részt, de a határátlépési korlátozások miatt ezt csak online formában tehették meg.

Pannon RTV/Lukács Attila

Herédi Krisztián, elnök, Zentai Asztalitenisz Klub: „Sajnos ott tartunk, hogy a programnak menni kell, tehát ilyen szűk helyre szorultunk, ahol tudjuk, hogy biztonságos részünkről, illetve a sportolók részére is, mert csak ezt a termet ők használják. Minden intézkedést betartva jöttünk el ide, és meg fog történni az online közös edzés a szegedi partnerrel.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A kétszer 45 perces edzés során, mindkét oldalon, három versenykategóriában soklabdás edzést mutattak be az edzők. Az ilyen edzés egy teljesen új megközelítés a parasportolók és az edzők számára is. Mellik Zoltán edző, Zentai Asztalitenisz Klub: „Biztos, hogy szakmailag hozzájárult a fejlődésükhöz, mert mikor ők edzenek, akkor csak azzal foglalkoznak, hogy minél többször megcsinálják az adott gyakorlatot. Itt pedig most ültek és nézték a saját korosztálybeli játékosokat és tudtak véleményeket mondani.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A parasportolók számára hatványozottan fontos, hogy mielőbb visszatérhessenek a régi kerékvágásba, hiszen számukra az edzések kimaradása kihathat az egészségükre. Nenad Krbavac, asztaliteniszező, Nagybecskerek: „Ez egy új tapasztalat, új formája az együttműködésnek. Majd meglátjuk hogyan alakul a helyzet. De tovább kell dolgoznunk, mert az élet megy tovább, a versenyek is úgyszintén folytatódnak, amire készülünk mi is és ők is.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A nagybecskereki és a szegedi asztaliteniszezők együttműködése már hosszabb ideje tart. Slađana Krsmanović, edző, K2 asztalitenisz klub, Nagybecskerek: „Mindenképpen jók a közös edzések és hatással vannak a fejlődésünkre. Szükségszerű, hogy meglássuk, hogyan dolgoznak más hasonló asztaliteniszklubok. Milyen gyakorlatokat végeznek, hogyan edzenek. Persze mi is megmutatjuk, hogyan dolgozunk.”

Az edzések után a résztvevők online beszélgetést tartottak és szakmai tapasztalatcserét folytattak.

online
kerekesszék
asztalitenisz
pingpong

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.