Ugrás a tartalomra

A Rolling Stones nem hozott szerencsét a Barcának

2023.10.28
20:55
2023.10.28
21:36
Forrás
Index.hu
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóján a Barcelona az Olimpiai Stadionban 2–1-re kikapott a feltámadó Real Madridtól. A meccs hőse a brit Jude Bellingham volt, aki az utolsó fél órában duplázott.

Elsőre a házigazda szerzett vezetést, a Manchester Citytől érkező Ilkay Gündogan az első barcelonai találatát jegyezte egy ide-oda pattogó labdát a hálóba lőve a 6. percben. A félidőig meg is őrizte az 1:0-ás előnyét a Barca.

A második játékrészben azonban nem kellett sok idő, hogy felébredjen a Real Madrid. A 68. percben a brit Jude Bellingham elé került a labda, ő pedig 25 méterről borzasztóan nagy gólt lőtt a bal felsőbe, 1:1-re szépítve az állást. Amikor már úgy festett, hogy nem születik döntés a 255. klasszikuson, ismét jött Bellingham, és a hosszabbítás perceiben adta meg a kegyelemdöfést a katalánoknak. Így a Rolling Stones helyett egy másik brit lett a sztár a 255. el Clásicón.

La Liga, 11. forduló

Barcelona–Real Madrid 1–2 (Gündogan 6. - Bellingham 68., 92.)

Az élmezőny állása:

1. Real Madrid

2. Girona

3. Barcelona

4. Atlético Madrid

Rolling Stones
Barca
Barcelona
spanyol
La Liga

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.