Ugrás a tartalomra

Xavi bejelentette: az idény végén elhagyja a Barcelonát

2024.01.28
07:38
Forrás
M4 Sport
Az idény végén távozik a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Xavi.

A 44 éves Xavi Hernández a szombat este a Villarrealtól elszenvedett hazai 5-3-as vereség után jelentette be, hogy nem tölti ki 2025 nyarán lejáró szerződését és a jelenlegi szezon végén távozik, egy évvel azután, hogy spanyol bajnoki címet nyert a csapattal. A Barcelona legutóbbi öt mérkőzésén háromszor kikapott, összesen 16 gólt kapott, a La Ligában hátránya tíz pont az éllovas Real Madrid mögött.  

„Szeretném bejelenteni, hogy június 30. után nem én leszek a Barcelona vezetőedzője. Úgy érzem, a jelenlegi helyzet változást kíván, és mint Barcelona-szurkoló, nem engedhetem, hogy a dolgok így menjenek tovább” – idézi a Barcelona Twitter-oldala az edző szavait.

Xavi hozzátette, már napokkal ezelőtt eldöntötte, hogy távozik és nem fog semmi problémát okozni a klubnak.

„A legjobbat akarom a Barcelonának és most az a legjobb, ha a szezon végén felállok a kispadról.”

Hangsúlyozta, döntését akkor sem változtatná meg, ha a szezon végén megnyernék a Bajnokok Ligáját.

Azt is mondta, hogy a szombat esti vereség karrierje legfájóbb veresége volt.

„A Barcelona edzőjének lenni kegyetlen dolog, és elképzelhetetlen, hogy ennek a klubnak legyen egy Fergusonja” – jelentette ki.

Xavi
Xavi Hernández
Barcelona
FC Barcelona

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.