Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Az Etnopolisban pezseg az élet

2019-08-25
16:13
Forrás
Pannon RTV
Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.

Az Interetno alatt nemcsak Szabadka pezsdült fel, hanem a környező városok is. A fesztivál keretében Interetno napokat tartanak Kiskunhalason, Szenttamáson és Zentán is. Etnopolisban idén is számos kiállító portékája közül válogathatnak a vásárlók.

Hernyák György:
Ha körülnézek, olyan embereket látok, akiket még életemben nem láttam. Valami történik itt Szabadkán ebben az öt-hat napban, aminek én nagyon örülök.

Gyulai Zsolték először csak borban gondolkodtak, de három és fél éve ők voltak az elsők Szabadkán, akik kézműves söröket is kínáltak az üzletükben.

Gyulai Zsolt, sör- és borkereskedő:
Tavaly volt az első év, hogy kézműves sörökkel jelentünk meg itt az Interetno Fesztiválon. Igazából én nagyon szeretem ezt a fesztivált, elégedett is vagyok vele, a sör is, meg a bor is nagyon jól megy.

A hímzett terítők, fából faragott dísztárgyak, agyagedények mellett ékszereket, édességet és sok mást is kínálnak a régi mesterségek űzői. Dvorácskó László tizenhatodik alkalommal állít ki és már törzshelye van. „Az idei Interetno Fesztivál, ahogy látom, nagyon szépen sikerült, az idő kedvez, a felhozatal, a kézműves munkák összetétele szintén megfelelő szinten van, és a közönség is napról napra szívesen kilátogat.”

Az esti műsor sztárvendége Malajzia volt a dobos színházzal, vasárnap este pedig a Csillagkapu című produkció lesz látható.

Interetno fesztivál
Szabadka
Etnopolis

Most

Népszerű