Ugrás a tartalomra
Pixabay/dassel/Illusztráció

Elhunyt a színésznő, akiről Hófehérkét mintázták

2020-10-22
21:17
Forrás
origo.hu
Marge Champion amerikai táncosnő és színésznő 101 éves volt.

Róla mintázták a Disney-féle Hófehérke és a hét törpe főszereplőjét.

Marge összesen 26 filmben és sorozatban szerepelt 1937 és 1982 között, táncosként pedig több Broadway-musicalben is feltűnt. Olyan filmekben játszott, mint A Revü hajó, az Öröm ránézni vagy az Estély habfürdővel, egy 1975-ös tévéfilm, a Queen of the Stardust Ballroom koreográfiáiért pedig Emmy-díjat is kapott. 

A színésznő édesapja Walt Disney-vel is jó viszonyt ápolt. Így figyeltek fel rá. 14 évesen egy csupa férfiakból álló animációs csapat hetente megfigyelte a mozdulatait, melynek alapján összerakták a 1937-ben bemutatott Hófehérke és a hét törpe főalakját. Majd következett a Pinocchio, a Fantasia és a Dumbo. 

Hófehérke
elhunyt
Marge Champion

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.