Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ezért nagyobbak idén a szúnyogok

2019-06-17
15:58
2019-06-17
16:45
Forrás
Pannon RTV
Az irtás csak néhány napig enyhítette a helyzetet Vajdaságban, aztán visszatért a szúnyoginvázió.

Fekete Gábor magyarországi rovarszakértő azt mondja, hogy a túl nagy forróság nem felel meg a szúnyogoknak, mivel felszáradnak a pocsolyák, így a lárvák élőhelyei is megszűnnek - ezért nem szaporodhatnak tovább. A szakértő szerint a szúnyogok most azért nagyobbak, mert ezek még tavalyról teleltek át, és emiatt erősebb a csípésük is. A gyermekorvosok a krémek helyett a különböző sprayeket ajánlják, mert azok hagyják lélegezni a bőrt, és nem alakul ki gyulladás. A szakemberek szerint a hideg és csapadékos május után a roppant meleg június kiváló feltételeket biztosított a szúnyogok túlszaporodásához.

Komoly gondot okoznak a szúnyogok Vajdaságban, így Szabadkán is. Az észak-bácskai városban múlt kedden irtották a szúnyogokat, levegőből és földről is. Azonban a szúnyogok továbbra is rengeteg bosszúságot okoznak, az irtás csak pár napig enyhítette a helyzetet, utána visszatért a szúnyoginvázió.

szúnyog
szúnyogcsípés

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:23

Györe elődöntős Umagban

Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.
22:15

Brit tankhajót foglalt le Irán

Újabb incidens történt a világ egyik legfontosabb vízi útján, a Perzsa-öböl bejáratát jelentő Hormuzi-szorosban, amelyen keresztül a Közel-Kelet olajforgalmának jelentős része bonyolódik.
20:31

Magasabb lesz az alma ára?

A szélsőséges időjárás miatt idén várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés Magyarországon, amely a tavalyi mennyiség fele, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.