Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ezért nagyobbak idén a szúnyogok

2019-06-17
15:58
2019-06-17
16:45
Forrás
Pannon RTV
Az irtás csak néhány napig enyhítette a helyzetet Vajdaságban, aztán visszatért a szúnyoginvázió.

Fekete Gábor magyarországi rovarszakértő azt mondja, hogy a túl nagy forróság nem felel meg a szúnyogoknak, mivel felszáradnak a pocsolyák, így a lárvák élőhelyei is megszűnnek - ezért nem szaporodhatnak tovább. A szakértő szerint a szúnyogok most azért nagyobbak, mert ezek még tavalyról teleltek át, és emiatt erősebb a csípésük is. A gyermekorvosok a krémek helyett a különböző sprayeket ajánlják, mert azok hagyják lélegezni a bőrt, és nem alakul ki gyulladás. A szakemberek szerint a hideg és csapadékos május után a roppant meleg június kiváló feltételeket biztosított a szúnyogok túlszaporodásához.

Komoly gondot okoznak a szúnyogok Vajdaságban, így Szabadkán is. Az észak-bácskai városban múlt kedden irtották a szúnyogokat, levegőből és földről is. Azonban a szúnyogok továbbra is rengeteg bosszúságot okoznak, az irtás csak pár napig enyhítette a helyzetet, utána visszatért a szúnyoginvázió.

szúnyog
szúnyogcsípés

Most

17:31, Frissítve: 18:17

Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta Budapesten

Nagy Arnold címvédő a mai előfutamon sikeresen győzedelmeskedett, ami azt jelenti, hogy a Temerint képviselő vajdasági lovas és Fantázia lova biztosan ott lesznek a holnapi középfutamon.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.