Ugrás a tartalomra

Gólyalábasok, gyermekkoncert és a Pannon Reggeli várta az Interetno látogatóit

2023.08.25
07:27
2023.08.25
16:52
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió csapata is kiköltözködött Etnopolis főterére

Gólyalábasok, gyermekkoncert, a magyarországi Duna művészegyüttes folklór formáció, és a Pannon Rádióból ismert Reggeli műsor tagjai is várták a látogatókat az Interetno negyedik napján Szabadkán.

A Pannon Rádió csapata is kiköltözködött Etnopolis főterére. Két órás élőműsorban szólaltatták meg a fellépőket és a szervezőket. Nagyon készültek a fiúk.

Brasnyó Zoltán, főszerkesztő, Pannon Rádió: „Nem egyszerű ez, ha például egy olyan tematikus műsort szervezünk, mint az Interetno műsor, hiszen ez alapvetően a népművészetről, a néptáncról, a hagyományőrzésről szól, nem biztos, hogy mindenki otthon van ezekben, úgyhogy szeretnénk széleskörűen, laikusoknak szólóan elmondani a legfontosabb szempontokat, ami alapján egy ilyen fesztivál felépül.”

A gólyalábasok mindig nagy attrakciót jelentenek egy fesztiválon. Látványos, humoros zenés, interaktív és színpad nélkül szórakoztatnak gyereket és felnőttet egyaránt. Hlinyánszky Tamás, társulatvezető, Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, Magyarország: „Ez a varázstarisznya nincs teljesen megtöltve, ebben jelen pillanatban van egy duda, de van varázskendő is. Ez a kendő azért varázskendő, mert akinek ezzel bekötjük a szemét, az nem fog látni. Van még egy varázskendő azt is megmutatom, jaj nem, ez az anyósomé, csak tegnap ezzel ment a piacra. A dob pedig a legfontosabb, mert én vagyok a társulat ceremóniamestere és dobosa.”

A Népkör Magyar Művelődési Központban a Duna Művészegyüttes a Kárpát-medence autentikus néptáncait adta elő remek kísérettel, még az előadást követő hajnalig tartó táncházba is bekapcsolódtak.

interetno
Pannon Reggeli
Brasnyó Zoltán

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.