Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Horgolótanfolyam Magyarkanizsán

2021.10.13
18:53
2021.10.13
19:52
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a horgolótanfolyam Magyarkanizsán, melynek a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény adott otthont.

A képzésen 15 személy vett részt, akik a horgolás alapjait sajátították el. A 20 órából álló programot idén a tartományi oktatási titkárság támogatásával valósították meg.

Nádi Baráth Mária, oktató, Magyarkanizsa: „Mindenkivel nyilván a saját tempójában haladtunk, és szépen fokozatosan építettük fel. Kipróbáltunk több technikát, megtanultuk az alapelemeket elkészíteni és a végén a záró elemként gyümölcsöket és zöldségeket készítettünk pamut fonálból, amit majd az óvodásoknak fogunk ajándékozni.”

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.