Ugrás a tartalomra

Húszéves a Facebook

2024.02.04
11:03
2024.02.04
11:08
Forrás
Szerbiai RTV
Jelenleg hárommilliárd aktív felhasználója van.

Húszéves lett az egyik legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook. 2004. február 4-én alapította Mark Zuckerberg és pár harvardi egyetemi szobatársa TheFacebook néven. Szándékuk az volt, hogy legyen végre egy univerzális, képes adatbázisa az ott tanuló diákoknak. Rövidesen más egyetemek, majd középiskolák számára is megnyitották, 2005-ben Facebookra változtatták a nevét, 2006. szeptember 26-án pedig bárki számára elérhetővé vált. Azóta jelentős fejlődésen és változáson ment keresztül, és ma is az egyik legnagyobb és legnépszerűbb közösségi médiaplatform a világon.

A közösségi oldal 2008-ban vezette be a magyar nyelvű felhasználói felületet, amely lehetővé tette számukra a tartalmak megosztását és az interakciókat.

Globális szinten még mindig megkerülhetetlen, jelenleg nagyjából hárommilliárd aktív felhasználója van. Folyamatosan fejlődik, és alkalmazkodik a felhasználók változó igényeihez és preferenciáihoz.

Facebook
születésnap
közösségi oldal
Mark Zuckerberg

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.