Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Javában tart a síszezon a régióban

2020.01.07
12:27
2020.01.07
17:09
Forrás
Szerbiai RTV
A hegyekben a havazás, valamint a munkaszüneti napok Zlatiborba vonzották a síelés szerelmeseit.

A síelés egyik izgalmas része a felvonókon való utazás. Amikor felértünk, amellett, hogy élvezhetjük a visszasiklás szépségeit, gyönyörű táj fogad bennünket. Január harmadikán kezdődött a síidény a torniki központban. Jelenleg két vörös pálya, a Čigota és a Tornik, egy fekete, a Zmajevac és egy idén létrehozott két kilométer hosszú új pálya, a Stankoravan síterep várja a látogatókat. „Minden évben eljövök újév és karácsony között 3-4 napra. Šabacról, nagyon szép itt, csak kár, hogy kevés a pálya és kicsit nagy a tömeg.”

Szerbiai RTV

Jelenleg mesterséges hókészítő rendszerekkel javítják a pályák állapotát. Branko Blagojević, a torniki síközpont vezetője: „Tegnap 1230 síelő volt egy pályán, a sífelületen jelenleg 30 centiméternyi hó áll készen. Nem készítettük el az összes pályát a rossz időjárási viszonyok miatt, decemberben a hőmérséklet 16 fok volt. Tehát most igyekszünk megnyitni az egész síközpontot.”

Zlatiboron nem csak a síelés élményét élhetik át az odalátogatók. A legkisebbek számára kezdő, és két sávos gyakorlópályákat biztosítanak. Azok, akik nem a síelés miatt érkeznek Tornikra, lehetőségük van a téli bobozásra is. Az egynapos síbérlet ára felnőtteknek 2150, 12 év alatti gyermekek számára pedig 1650 dinár. Tavaly egyébként körülbelül 47 ezer síelő és több mint 55 ezer télisport kedvelő lépte át a síközpont kapuját.

síelés
szezon
Zlatibor

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.