Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka és Palics a legnépszerűbb szerbiai turisztikai célpontok között

2022.07.29
16:52
2022.07.29
17:08
Forrás
Pannon RTV
Az egyik leglátogatottabb idegenforgalmi hely Szerbiában Szabadka és Palics - derült ki az utóbbi hat hónap hivatalos statisztikai adataiból.

Az első öt legnépszerűbb idegenforgalmi célpont egyike Szabadka és Palics. Ez utóbbit inkább a belföldi turisták keresik fel. Szabadka az egyik legnépszerűbb a környező országokból érkező turisták körében, a látogatok több mint 60 százaléka külföldi.

A statisztikai adatok több mint 200 százalékos növekedést mutattak ki a külföldről érkező turisták számát illetően. A látogatókat főként Szabadka épített öröksége, az éttermek gazdag kínálata, a fesztiválok és a falusi turizmus vonzza.

Több mint 40 létesítmény tartozik a szerb üdülési utalványokkal működő rendszerbe. Ebből 30 Palicson található, és a kapacitások több mint 95 százaléka elkelt a szerbiai turisták között.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Aleksandar Medaković, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója: „Amikor az idegenforgalmi paramétereket nézzük, Palicson 40 százalékkal több érkezést jegyzünk, míg Szabadkán több mint 140 százalékkal több az érkezések száma. Amikor az eltöltött éjszakák számát nézzük, Palicson a növekedés 39 százalékos, míg Szabadkán több mint 108 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma. Ez azt mutatja, hogy mint turisztikai célpont, az első hat hónapban mintegy 234 ezer vendégéjszakát töltöttek itt, ami mindenképpen az eddigi legjobb eredményünk, ha a statisztikai adatokról beszélünk. Különösen örülünk annak, hogy megmaradt azoknak a napoknak a száma, amennyit a turisták eltöltenek nálunk.”

Szabadka
Palics
turizmus
idegenforgalom

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.