Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Adj vért! Hadd dobogjon minden szív!

2021.06.10
12:44
2021.06.10
17:21
Forrás
Pannon RTV
Önkéntes véradási akciót szervez a szabadkai Vöröskereszt szombaton.

Az érdeklődőket 9-től 13 óráig várják a palicsi Vigadó teraszán. Aki másképp nem tud kijutni Palicsra, az ingyen utazhat a 6-os számú autóbusszal a véradó könyvecske felmutatásával - mondta Sebők Zsolt. A szabadkai Vöröskereszt munkatársa hozzátette, sós reggelit is biztosítanak, illetve a szabadkai Méhecske Egyesület méhészei édességgel is készülnek. A véradók a katamaránra is felszállhatnak a Palicsi-tavon. A Humánus Szombat elnevezésű akciót már 2002 óta szervezik meg rendszeresen.

Pannon RTV

Sebők Zsolt, munkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „Egy könnyű reggelit muszáj, fogyasztani, javasolt a folyadék, tea, kávé, víz. Amikor eljönnek vért adni, az ujjbegyből vesznek egy csepp vért, az alapján állapítják meg a vércsoportot és a vasszintet. Majd egy orvosi átvizsgálás után tudnak vért adni. Maga a folyamat 15-20 percig tart. Aki egy egységnyi vért adományoz, ezt fontos tudni, miután feldolgozzák a kórházban, elemeire bontják, ilyen módon három életet lehet megmenteni.”

Vöröskereszt
önkéntes véradás
önkéntes véradó
Palics

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.