Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Adj vért! Hadd dobogjon minden szív!

2021.06.10
12:44
2021.06.10
17:21
Forrás
Pannon RTV
Önkéntes véradási akciót szervez a szabadkai Vöröskereszt szombaton.

Az érdeklődőket 9-től 13 óráig várják a palicsi Vigadó teraszán. Aki másképp nem tud kijutni Palicsra, az ingyen utazhat a 6-os számú autóbusszal a véradó könyvecske felmutatásával - mondta Sebők Zsolt. A szabadkai Vöröskereszt munkatársa hozzátette, sós reggelit is biztosítanak, illetve a szabadkai Méhecske Egyesület méhészei édességgel is készülnek. A véradók a katamaránra is felszállhatnak a Palicsi-tavon. A Humánus Szombat elnevezésű akciót már 2002 óta szervezik meg rendszeresen.

Pannon RTV

Sebők Zsolt, munkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „Egy könnyű reggelit muszáj, fogyasztani, javasolt a folyadék, tea, kávé, víz. Amikor eljönnek vért adni, az ujjbegyből vesznek egy csepp vért, az alapján állapítják meg a vércsoportot és a vasszintet. Majd egy orvosi átvizsgálás után tudnak vért adni. Maga a folyamat 15-20 percig tart. Aki egy egységnyi vért adományoz, ezt fontos tudni, miután feldolgozzák a kórházban, elemeire bontják, ilyen módon három életet lehet megmenteni.”

Vöröskereszt
önkéntes véradás
önkéntes véradó
Palics

Most

18:01, Frissítve: 21:29

Vajdaság Tóthfaluba költözött egy napra

Vásári forgatag, színes, hangos és vidám programok több helyszínen. Minden korosztály talál magának valami nagyon érdekeset. Felavatták a Mini Délvidék Parkot. Az esemény a nemzeti összetartozás évének vajdasági zárórendezvénye.

Népszerű