Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Átlépi a 2 milliót a beszerzett vakcinák száma

2021.02.28
18:19
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Az éjjel érkező 100 ezer adag Szputnyikkal meghaladja majd a 2 milliót a beszerzett vakcinák száma Szerbiában - jelentette ki Ana Brnabić.
Tanjug/Strahinja Aćimović

A szerb miniszterelnök hozzátette, hogy hétfőn további szállítmány jön, összesen 58 500 Pfizer/BioNTech vakcina, március ötödikén pedig még 500 ezer kínai gyártmányú Sinopharm oltás.

A szerb kormányfő szerint érthetetlen, miként kívánja az EU az oltási igazolványokat bevezetni, amikor az ellentétes a mozgás szabadságának és a választás jogának európai elvével. Brnabić hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni vakcina felvétele fontos, azonban az embereknek meg kell hagyni a jogot a választásra.

„Van egy információs rendszerünk, amelyet már elkészítettünk arra az esete, ha koronavírus-útlevelet vezetnének be, és így Szerbia polgárai rendelkezhetnek vele. Tehát nincs ezzel problémánk, mégis azt gondolom, hogy ez teljesen ellentétes minden európai értékkel és általában a modern társadalom értékeivel, valamint a mozgás szabadságával és a választás jogával.”

Tanjug / Rade Prelić

A 100 ezer orosz Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás valamivel 23 óra előtt érkezhet meg Szerbiába. A szállítmány érkezését Aleksandar Vučić államfő személyesen is figyelemmel kíséri majd a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren - írja a szerbiai sajtó. 

oltás
vakcina
orosz
Szputnyik V
Szerbia
Pfizer/BioNTech
Sinopharm
kínai

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!