Ugrás a tartalomra

Bejutott a koronavírus egy belgrádi iskolába

2020.09.02
19:17
2020.09.02
19:28
Forrás
021.rs, Blic
Már szeptember elsején bejutott a koronavírus az egyik belgrádi iskolába. A Braća Jerković Általános Iskolában történt az eset.

Az egyik harmadik osztályos tanulót, aki előző nap koronavírus-tesztelésen volt, a szülei úgy engedték el az iskolába a tanév első napján, hogy még nem ismerték a teszt eredményét. Időközben kiderült, hogy a gyerek pozitív lett, de a szeptember elsejei nap egy részét diáktársaival töltötte. Az is kiderült, hogy a fertőzött gyerek édesanyja ráadásul az egészségügyben dolgozik, nem is akárhol, a belgrádi Dragiša Mišović covid-kórházban, mégsem volt eléggé elővigyázatos. Az Oktatási Minisztérium is reagált az esetre. Közölték, hogy szerencsére a gyerekeken volt maszk, ezért kevés a valószínűsége, hogy a pozitív teszteredménnyel rendelkező társuk továbbadta a koronavírust. A szóban forgó diákok most csak online oktatásban vehetnek részt, és a tanítójuk is otthon marad. A tárca egyébként feljelentést tett a Szociális Munkavédelmi Központban a család ellen, mert az komolyan megsértette más gyerekek biztonságát és felelőtlenül járt el.

koronavírus
koronavírus-járvány
Szerbia

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.