Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csalók Ludason! Legyen mindenki elővigyázatos!

2021.03.07
11:54
2021.03.07
16:11
Forrás
Pannon RTV
Csalók környékezték meg a ludasiakat az elmúlt héten. Telefonon hívják fel őket, majd házhoz mennek, hogy orvosi vizsgálatot végezzenek el pénzért.

A csalók azt mondják a helyieknek, hogy csak az orvosi vizsgálat után kaphatják meg a koronavírus elleni védőoltást. Az illetékesek arra kérik a polgárokat, hogy ne dőljenek be a vakcinával kapcsolatos csalásnak.

Pannon RTV

Vásárhelyi Teréz is értesült arról, hogy csalók próbálják meg behálózni a ludasiakat. Ő és családtagjai nagyon óvatosak, az egyik rokona ugyanis korábban már pórul járt.

„Az én édesanyám is nagyon fél, zárja a kaput még nappal is. Csodálkozok is, amikor megyek hozzá, de hát az idősek már nem is tudják, hogy mit higgyenek el. Nálunk a családban a nagybátyám feleségét verték így át. Jöttek orvosnak, nővérnek felöltözve és mondták, hogy kötelező szűrővizsgálat, voltak eszközeik, felszerelésük. Valami olcsóbb dolgot szerettek volna eladni nekik, kilesték, hogy hol tartják a pénzt és bizony nagyobb összeget loptak el tőlük. Azóta nálunk a családban, különösen az idősek nagyon félnek.”

Pannon RTV

Arnold Gizellát mélységesen felháborítja, hogy egyesek idős embereket próbálnak meg átverni. Elmondása szerint, ő nem dőlne be nekik.

„Én megkérdezném tőlük, hogy mit óhajtanak. De én ebbe nem mennék bele, elküldeném őket. Pláne ha még az időseket is így becsapják, pénzcsalogatással. Egyszerűen nem egyeznék bele.”

Pannon RTV

Telefonon hívják a helyieket a csalók. Azt mondják, házhoz mennek, ahol egészségügyi vizsgálatot végeznek el. Ezt természetesen pénzért. Azt hazudják, hogy csak az veheti fel a koronavírus elleni vakcinát, aki átesett ezen a szűrővizsgálaton.

Pannon RTV

Aladics Tibor, a ludasi helyi közösség tanácsának elnöke fokozott óvatosságra inti a polgárokat.

„Nagyon fontos aláhúzni, hogy aki nem jelentkezett vakcinára, vagy pedig nem jelölte be azt a kockát, hogy azt a helyszínen szeretné felvenni, akkor ahhoz semmiféle egészségügyi dolgozók nem fognak kimenni házhoz. Ebben a pillanatban az embereknek érezniük kell, hogy itt valami nem stimmel és csalásról van szó. Hiszen ha valaki ezt nem kérte, akkor biztos, hogy senkihez sem fognak kimenni házhoz, és semmiféle vizsgálatot nem fognak végezni, főleg pénzért.”

Pannon RTV

Aladics Tibor elmondta, az elmúlt héten két bejelentés érkezett hozzá csalással kapcsolatban. Ha bárki ilyesmire gyanakszik, jelentse a hatóságnak, vagy a ludasi helyi közösségben.

csaló
koronavírus
orvos
nővér
Ludas
Aladics Tibor
Vásárhelyi Teréz

Most

14:52, Frissítve: 14:57

A fiatalok is szeretnek lovakkal foglalkozni

Fiákerek, fogathajtók és lovasok sokasága vette birtokba vasárnap a zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub tanyáját. 15. alkalommal szervezték meg itt a lovastalálkozót. Különféle ügyességi feladatokban is összemérték tudásukat a lovassportok kedvelői.
11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.

Népszerű