Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dunda György kárpátaljai újságíró kapta a Kosztolányi-díjat

2022.11.12
20:51
2022.11.13
17:18
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Kosztolányi-díjat, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség által alapított rangos elismerést Dunda György kárpátaljai újságíró, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztője kapta Visegrádon.

A Kosztolányi-díjat a keresztény konzervatív világszemlélettel, patriota elkötelezettséggel, a Kárpát-medencei magyar megmaradás szolgálatával jellemezhető jeles médiaszereplő veheti át. A díj, amelyet most először adtak át, Kárpátaljára került, jelezve a magyar szolidaritást, a nemzettársak melletti kiállást.

Méltatást Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöke mondott.

„Nem kell méltatni a te pályádat, azt te megtetted magad, amikor a panelbeszélgetésen arról beszéltél, hogyan tekinted feladatodnak, hogy ukrán nyelven is a magyar nézőpontot, a magyar álláspontot ismertesd, a békére ítéltség, az együttélés jegyében tudjanak rólunk, magyar emberekről tájékozódni. Ez az a szolgálat, ami pótolhatatlan most, hogy elvégzed.”

Dunda György hónapok óta Legyen béke! felkiáltással zárja cikkeit. Vágya, mint fogalmazott, hogy ez a mondat valósággá váljon. Fiatal újságíróként, soha nem tapasztalt, nehéz körülmények között kell dolgoznia, de kitart szülőföldjén.

„Valamennyi kárpátaljai magyar újságíró kolléga azt fogalmazza meg, hogy otthon van dolgunk, és otthon kell maradnunk, erre kell buzdítani mindenkit, hogy a nehezebb utat választva, ami olykor a könnyebb út, a szülőföldön való maradásra rendelt a sors.”

Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója a találkozó összegzéseként a média erejéről beszélt. Azt mondta, egy mondat, egy cikk, egy riport életeket és sorsokat tud alakítani. Ezzel azonban nem szabad visszaélni - húzta alá a szakember.
A Magyar Nemzeti Médiaszövetség egyúttal bejelentette, projektet indítanak az újságírók jogi védelme érdekében a Kárpát-medence egész területén.

Dunda György
kárpátaljai
újságíró
Kosztolányi-díj
Toót-Holló Tamás
elnök
Magyar Nemzeti Médiaszövetség
Kárpáti Igaz Szó

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.