Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestić

Elkezdték alkalmazni a külön egészségügyi felügyeletet Szerbiában

2020-09-19
13:54
2020-09-19
15:57
Forrás
Szerbiai RTV
Azon szerbiai állampolgárok felett alkalmazzák, akik tegnap 18 óra után léptek be az országba.

A felügyelet azokat érinti, akik olyan országokból tértek haza, ahol a járványügyi helyzet kedvezőtlen. Dr. Srđa Janković a Szerbiai RTV vendégeként elmondta, arra számítanak, hogy a visszatérő polgárok felelősségteljesen viselkednek majd. Nem a rendőri ellenőrzés a lényeg, hanem a személyes felelősség - hangsúlyozta az immunológus, a szerbiai válságstáb tagja. Emlékeztetett arra, hogy a rizikós országokból hazatérő polgárok 24 órán belül be kell jelentkezzenek a rendszerbe, és csak akkor kell covid-rendelőbe menniük, ha a koronavírus tüneteit tapasztalják magukon. Hozzátette, a hazatérő polgárok 10 napig esnek egészségügyi megfigyelés alá az európai intézmények javaslatára.

"Nagyon fontos elmondani azt, hogy ez a felügyelet nem jelenti a mozgásszabadság korlátozását, sem semmiféle kényszerítést. Ennek ellenére természetesen attól, aki olyan területről érkezett, ahol van koronavírus, elvárjuk, hogy felelősségteljesen viselkedjen, de ez persze mindannyiunkra vonatkozik. A hazatérő személyeknek tehát figyelniük kell arra, hogy csökkentsék annak a lehetőségét, hogy átadják másnak is a vírust, amennyiben véletlenül ők már megfertőződtek."

egészségügyi felügyelet
Szerbia
beutazás
ellenőrzés

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű