Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Enyhítések Szerbiában

2020-09-28
13:02
2020-09-28
16:44
Forrás
Szerbiai RTV
Ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva a kávézók és az éttermek zárt terei. Viszont továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

Stabil a járványhelyzet Szerbiában, ennek köszönhetően enyhítéseket vezetett be az illetékes válságstáb mai ülését követően.

A vendéglátóipari egységek a zárt terekben a hosszabb nyitvatartás ellenére a továbbiakban is be kell tartaniuk minden védőintézkedést, beleértve a négyzetméterenként meghatározott vendégszámot, valamint a másfél méteres védőtávolságot.

Dr. Darija Kisić-Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese: „Ezt az intézkedést szintén nagy körültekintéssel fogjuk követni, mert tudjuk, hogy a zárt térben való tartózkodás sokkal nagyobb kockázattal jár a fertőzés átadásában, mint a szabadban. Ha a betegség előfordulásának legkisebb növekedését tapasztaljuk, akkor az intézkedést korrigáljuk.”

A válságstáb arról is döntött, hogy továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

„Ebben a pillanatban, habár kedvezőbb a járványügyi helyzet, úgy véljük, hogy egyetlen ilyen jellegű megnyilvánulást sem szabad engedélyeznünk.”

Szerbiában jelenleg rendkívül stabil a járványügyi helyzet, napi néhány tíz új esettel, ugyanakkor a továbbiakban is szükséges az elővigyázatosság - mondta a járványügyi szakorvos. Beszélt arról is, hogy a tanítás megkezdése óta eltelt négy hét alatt csupán egyetlen esetében történt fertőzés az iskolákban.

Szerbia
koronavírus
enyhítés
kávézó
étterem
hosszabb nyitvatartás

Most

19:45, Frissítve: 21:18

Belgrád a gócpont

Belgrád a koronavírus-járvány fő gócpontja Szerbiában - mondta Dr. Predrag Kon a szerbiai RTV vendégeként.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.