Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

2021-01-26
21:26
Forrás
Pannon RTV
Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.

Továbbra is nagy az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Szabadkán. Az új városházán lévő oltóponton 4 helyen várják, pontosan meghatározott időpontokra a jelentkezőket. A hétfőn a tervezetthez képest kétszer annyi embert oltottak be a kínai Sinopharm vakcinával, mert olyanok is jelentkeztek az oltásért, akik nem arra a napra voltak beregisztrálva, vagy egyáltalán nem regisztrálták magukat. Az elmúlt napokban Topolyán is hasonló volt a helyzet. Néhány nappal ezelőtt Szerbiában is megjelent a koronavírus brit mutációja, emellett több variánsa is van a covid-19-nek. Arról, hogy ezektől is védenek-e a rendelkezésre álló vakcinák, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetőjét, Marijan Ivanušát kérdezte Pethő Attila Belgrádban.

koronavírus elleni védőoltás
Szerbia
Marijan Ivanuša

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.