Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljevic

A kínaiak szerint egy hónap alatt stabilizálódhat a helyzet Szerbiában, de...

2020-03-22
21:35
2020-03-22
22:44
Forrás
Szerbiai RTV
A távol-keleti szakemberek első helyzetfelméréséről a szerb egészségügyi miniszter számolt be.

A kínaiak szerint csaknem egy hónap kell ahhoz, hogy stabilizálódjon a helyzet Szerbiában. És ez csak abban az esetben történhet meg, ha a lakosok betartják a rendkívüli szigorításokat. A távol-keleti szakemberek megtették első becslésüket a koronavírus-járvány okozta szerbiai válságról, illetve annak kezeléséről. Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter elmondta, a kínai szakcsoport elégedett a kormány eddigi intézkedéseivel. Megítélésük szerint ha az ország lakossága ezentúl betartaná a válságkezelő intézkedéseket, akkor a helyzet stabilizálódásához legkevesebb 29 nap szükséges - emelte ki a tárcavezető. Hozzátette, a kínai szakemberek várhatóan hétfőn állnak elő a válságkezelő javaslatukkal, olyan lépésekkel, amelyek náluk is eredményeket hoztak.

koronavírus
kínai
Zlatibor Lončar

Most

13:28

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.
12:41, Frissítve: 12:52

Épült, szépült Martonos

A közelmúltban számos beruházás történt Martonoson. Felújították a helyi közösség épületének homlokzatát, a katolikus temetőben kialakítottak egy járófelületet és több útra is aszfaltburkolat került.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.