Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Meg kell szüntetni az illegális szemétlerakóhelyeket

2021.02.25
22:12
Forrás
Pannon RTV
Szinte minden településen található illegális szemétlerakóhely. Általában sajnos több is. Ezek pedig nagy gondot okoznak a környéken élőknek.

Amellett hogy terjed a bűz, a szél mindenhova behordja a szemetet, de a rágcsálók és a kóbor kutyák is megjelennek.

Pannon RTV

Szabadka Város területén már több szemétgyűjtési akciót is megszerveztek. Az önkéntesek kitakarítottak, de azok helyén újabb szeméthalmok alakultak ki.

Pannon RTV

Szabadka Város Önkormányzata olyan szervezeteknek ad anyagi támogatást nyújtani, amelyek környezetvédelemmel vagy azzal is foglalkoznak. Ha a civil szervezetek statútumában szerepel, hogy többek között környezetvédelemmel is foglalkoznak, akkor ők is jelentkezhetnek. Bognár Pásztor Hajnalka, a szabadkai Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja a Közügyekben arról is beszélt, hogy kihez kell fordulnunk, ha illegális szemétlerakóhelyet látunk.

szemét
szemét-telep
szemétlerakó
Bognár Pásztor Hajnalka

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.