Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Meg kell szüntetni az illegális szemétlerakóhelyeket

2021.02.25
22:12
Forrás
Pannon RTV
Szinte minden településen található illegális szemétlerakóhely. Általában sajnos több is. Ezek pedig nagy gondot okoznak a környéken élőknek.

Amellett hogy terjed a bűz, a szél mindenhova behordja a szemetet, de a rágcsálók és a kóbor kutyák is megjelennek.

Pannon RTV

Szabadka Város területén már több szemétgyűjtési akciót is megszerveztek. Az önkéntesek kitakarítottak, de azok helyén újabb szeméthalmok alakultak ki.

Pannon RTV

Szabadka Város Önkormányzata olyan szervezeteknek ad anyagi támogatást nyújtani, amelyek környezetvédelemmel vagy azzal is foglalkoznak. Ha a civil szervezetek statútumában szerepel, hogy többek között környezetvédelemmel is foglalkoznak, akkor ők is jelentkezhetnek. Bognár Pásztor Hajnalka, a szabadkai Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja a Közügyekben arról is beszélt, hogy kihez kell fordulnunk, ha illegális szemétlerakóhelyet látunk.

szemét
szemét-telep
szemétlerakó
Bognár Pásztor Hajnalka

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű