Ugrás a tartalomra
Pixabay

Még ma iratkozhatnak be a diákok a középiskola első osztályába

2020-07-09
12:26
2020-07-10
07:12
Forrás
Szerbiai RTV
Mostantól az eUprava.gov.rs portálon keresztül elektronikusan tehetik meg ezt. Az oktatási minisztérium szerda este tette közzé a végső ranglistát, tegnap pedig a szabad helyeket tüntették fel.

A szülőnek létre kell hoznia egy felhasználói fiókot az eUprava portálon, hogy az eUpis szolgáltatással be tudja íratni gyermekét a középiskolába. Az elektronikus szolgáltatás tegnap reggel hét órától ma délután három óráig érhető el. A szabadkai középiskolák viszont arra figyelmeztetnek, hogy a rendszer túlterhelt, ezért ajánlott inkább a személyes iratkozás. Erre ma 8-tól 15 óráig van lehetőség minden középfokú tanintézményben.

iratkozás

Most

16:09, Frissítve: 16:16

Az 1942-es hideg napokra emlékeztek Újvidéken

Újvidéken megemlékeztek a 79 évvel ezelőtti hideg napok áldozatairól. A központi rendezvényt a Dunai rakparton, a Család nevet viselő emlékműnél tartották. Politikusok, polgárok és az áldozatok leszármazottai is lerótták kegyeletüket.
15:38, Frissítve: 15:46

Hétfőtől visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
15:07, Frissítve: 15:12

Selyemkiállítás Szabadkán

Selyemkompozíciók és selyemszobrok - ezek tekinthetőek meg A világ története: Utolsó fejezet című kiállításon Szabadkán. A művészpáros, Vana Urošević és Zoran Todović selyemből készült műalkotásainak március elejéig ad otthont a Kortárs Galéria.
14:46, Frissítve: 16:20

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.