Ugrás a tartalomra
Pixabay

Minden eddiginél több, 7.999 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt

2020-12-01
15:24
2020-12-02
10:11
Forrás
covid19.rs
További 48 személy hunyt el a kór szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában. Szabadkán is egyre több a fertőzött. A vírus az óvodapedagógusokat sem kíméli.

Az elmúlt 24 órában 22.837 személyt teszteltek az országban, így a járvány kezdete óta a teszteltek száma több mint 1 millió 800 ezer. Kórházban jelenleg 7.499 személyt kezelnek, közülük 269-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Szerbiában a halálozási arány 0,90 százalék. 

Tanjug/Jaroslav Pap

Kép: Tanjug/Jaroslav Pap

19:00 - 521 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek Újvidéken

A Vajdasági Klinikai Központban 394 páciens lábadozik, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen. A kamenicai Tüdőbetegségek Intézetében 98 fertőzött van, 8-an mesterséges lélegeztetésre szorulnak. A péterváradi Katonakórházban pedig 29 beteget kezelnek.

Pannon RTV/ Dobó Krisztián

16:00 - Szabadkán is egyre súlyosabb a járványhelyzet

Az észak-bácskai körzetben az elmúlt 24 órában 104 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. 97-et Szabadkán, 7-et pedig Kishegyesen. Topolyán nem regisztráltak új fertőzötteket. A legújabb adatok szerint 160 koronavírusos beteget ápolnak a Szabadkai Közkórházban. 21 súlyos állapotú beteget az intenzív osztályon kezelnek, közülük 17 személy van lélegeztetőgépre kötve. A Szabadkai Közkórház covid-részlegén az elmúlt 24 órában 85 személyt vizsgáltak meg, közülük 17-et tartottak bent kórházi kezelésen.

Pannon RTV

Az óvodapedagógusokat sem kíméli a koronavírus

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény 33 óvópedagógusa van betegszabadságon a covid-19 vírusfertőzés, illetve a fertőzöttekkel való érintkezés miatt. A munka zavartalan folytatása érdekében a múlt héten a városvezetés utasítást adott ki, amely szerint csak azok a gyermekek mehetnek óvodába, akiknek mindkét szülője nélkülözhetetlen a munkahelyén

fertőzött
koronavírus
járvány
beteg
kórház

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.