Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Naponta egy autóbusznyi ember hal meg a Covid-19 betegségben Szerbiában

2021.09.21
12:06
2021.09.21
15:33
Forrás
Pannon RTV
Erről az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának igazgatója, dr. Marijan Ivanuša beszélt a Szerbiai RTV műsorában. A szakember a védőoltások hatékonyságára is kitért.

Nőtt a fertőzöttek száma, ez pedig olyan helyzetet eredményezhet, mint amilyeneket már láttunk más országban. Tudjuk, hogy könnyebben terjed, hogy agresszívebb és súlyosabb megbetegedést eredményez – emelte ki a szakember. Ivanuša arról beszélt, hogy amennyiben ezt sem látjuk eléggé riasztónak, akkor valóban semmi sincs, ami ráébresztené az embereket a helyzet komolyságára. Hangsúlyozta, a jelenlegi hullám nagyon hosszú ideig eltarthat.

A WHO szerbiai irodájának igazgatója kitért az oltásokkal szembeni bizalmatlanságra is. Elmondta, hogy legtöbben a hatásosságát és a biztonságosságát kérdőjelezik meg, közben már több mint 5 milliárd oltást adtak be világszerte.Kiemelte, hogy ez egy szakmai kérdés, amit adatok is bizonyítanak. Angliában az év első hét hónapjának adatait elemezték és ebből kiderül, hogy a Covid-19 következtében elhunytak kevesebb mint egy százaléka vette fel korábban a védőoltást. Az elhunytak 99 százaléka nem vette fel a védőoltást, ha ez nem bizonyíték a vakcina hatásosságára, akkor semmi – emelte ki Ivanuša. Hozzátette, hogy Szerbiában a 3 millió beoltottból senki sem halt bele a vakcinába. Amennyiben ezt összehasonlítjuk az országban a koronavírus következtében elhunyt 8 ezer emberhez, akkor nem kérdéses, hogy mit kell tenni – tette hozzá az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának igazgatója.

COVID-19
covid-beteg
halálos áldozatok
Marijan Ivanuša

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű