Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Nem mindennapi falunap - Átadták az új medencét Bajsán

2021.06.26
19:34
2021.06.26
20:01
Forrás
Pannon RTV
Falunapot ünnepeltek Bajsán. Az eseményen átadták az új medencét, de művelődési műsor is volt, és hajnalig tartó vigasság is várja a látogatókat.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Boldogan mártóztak meg a helybeliek az újonnan felújított medencében. Az elsők között csobbant Cesznak Arnold hároméves kisfiával, Ábellel, aki láthatóan nagyon élvezte a felfrissülést.

Cesznak Arnold: „Gyermekként itt tanultam meg úszni, itt nőttem fel, a fiatalságom nyarait szinte itt töltöttem ennél a medencénél. Én is, mint apa, örülök annak, hogy újra működésbe jön a medence és az én fiam is itt meg bír majd tanulni úszni, ő is tudja élvezni a nyarakat.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A felújított medencének köszönhetően bővül Topolya község idegenforgalmi kínálata a már meglévő Pacséri Gyógyfüdő, a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ és a topolyai tópart mellett - mondta el az eseményen Szatmári Adrián, Topolya polgármestere.

„Ez is egy nagyon jó együttműködés gyümölcse, mégpedig a bajsai helyi közösség, valamint Topolya község önkormányzata között. Amint már azt többször is hangsúlyoztam, úgy gondolom, hogy egy erős önkormányzatnak az erős helyi közösségekre kell alapulnia. Büszkén mondhatom, hogy Topolya községben ez így van.”

A két méter mély, 25×33 méteres félolimpiai medence kiépítése még 2017-ben kezdődött. A már modern medence folyamatos karbantartást és odafigyelést igényel, hogy napok, heten, hónapok és évek múlva is így nézzen ki, ahogy ma - mondta el a megnyitó ünnepségen Lackovics Károly, Bajsa Helyi Közösség tanácselnöke.

„Nagy befektetésről és állandó költségekről van szó, ahhoz, hogy ez a medence így nézzen ki holnap is. Ehhez előtte és utána is sok munkát kell elvégezni. Igyekeztünk és reméljük, hogy ezt a bajsaiak és a környékbeli településekben élők is megértik, hogy szükségünk van egy ilyenre.”

Az új medence egy olyan plusz feltöltődési lehetőséget teremt, amely teljesen új és modern. Nem csak látványában, hanem a közösségi élet létrehozásában is egy kiváló felüdülő eleme lesz a mindennapokban - emelte ki az eseményen Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

„Azt gondolom, hogy az utóbbi években Topolya község is és azon belül sok önkormányzat, többek között a bajsai is egy hihetetlen, szép utat futott be. Létrejött itt egy olyan kritikus mennyiségű akarat, kialakult egy olyan kritikus mennyiségű ambíció, ami megtalálja a megvalósulás útját, azoknak az ötleteknek, amelyeket közösen papírra vetnek. Ez a medence is ennek a jó bizonyítéka, ugyanis 65 millió dinárért sokat kell dolgozni és sok mindenkit meg kell győzni ahhoz, hogy a hiányzó pénzt hozzárakja ahhoz, hogy kialakuljon a 65 milliós keret. Ezt csinálták itt meg Bajsán.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A medence használata ezen a hétvégén ingyenes. A hűsölni vágyók mindennap 10 és 19 óra között látogathatják. A jegy ára gyermekeknek 150, a felnőtteknek 250, míg az idényjellegű bérlet 4000 dinárba kerül. A bajsai lakosok a kedvezményes belépőkért a faluházban érdeklődhetnek.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A helyi közösség udvarát finom illatok árasztották el. Bográcsokban marha és pacalpörkölt főtt, de voltak, akik malacot forgattak.

Kollár András, a bajsai Etno Hagyományápoló Kézművesek Körének tagja: „Úgy gondoltuk, hogy egy 20 főre, az Etno tagoknak két bográcsot készítünk. Az egyiket marhahúsból, a másik pedig disznóhúsból.”

A falunapon ajándékcsomagokat osztottak ki a 2020/2021-es év újszülötteinek, valamint a helyi véradókat is díjazták.

Bajsa
falunap
medence
átadás
Pásztor István
Szatmári Adrián
Lackovics Károly

Most

18:32

Jól szerepel a kerecsensólymos bélyeg

A legjobb öt közé került a Magyar Szó Kft. nyomdája által nyomtatott bélyeg az Európa 2021. elnevezésű versenyen. A megmérettetésen az év legszebb bélyegei versengenek egymással.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.