Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nyílt napok várják az érdeklődőket a zentai Bolyaiban

2022.12.01
17:04
2022.12.01
19:24
Forrás
Pannon RTV
A matematikai-számítástechnikai szak bemutatásával kezdődött meg a három napot felölelő nyílt nap a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban.

Már a csütörtöki, első napon is teljesen megtelt érdeklődőkkel a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium. Az általános iskolák végzősei többnyire szüleik és barátaik társaságában érkeztek a rendezvényre.

Dobai Anikó, Ada:
Kettő iskola között gondolkodom. A testvérem ide jár képzőművészeti szakra és azt mondta, hogy neki nagyon tetszik a közösség, meg a kollégium is. Én a matek szakban gondolkodom, de még nem vagyok benne biztos.”

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium az első és egyetlen magyar tannyelvű, tehetséggondozó, természettudományi-matematikai szakirányultságú gimnázium Vajdaság területén.

Szalma Emese, fizikatanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta:
A nyolcadikosokban elég nagy még a bizonytalanság, hogy hová mennek tovább. Ezért is fontos, hogy megfogjuk őket már ebben a pillanatban, illetve a szülőknek adjunk egy útmutatást, hogy hová is küldjék a diákokat.”

A 2003-ban megnyílt oktatási intézményben először matematika szakon kezdhették meg tanulmányaikat a diákok, majd az iskola 2008-ban képzőművészeti technikummal bővült. Ehhez 2018-ban csatlakozott a számítástechnikai - informatikai tehetséggondozó szak is.

Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta:
Nagyon sok szakembert, tudományok doktorát is adott már bolyais diákok köréből a vajdasági magyar, illetve a magyarországi tudományos életnek ez az intézmény. Azért olyan fontos és azért olyan lényeges ez az iskola, mert nagyon jó alapokat tud adni azoknak a gyerekek számára, akik szeretnének továbbtanulni.”

Az intézményben jelenleg 221-en tanulnak, de ez a szám bővíthető. Az iskola iránt érdeklődők a pénteki napon 15 órától a számítástechnika és informatika tagozat, december 6-án kedden 9 órától pedig a képzőművészeti tagozat munkájába nyerhetnek betekintést a nyílt nap keretén belül.

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium
Csikós Pajor Gizella
nyílt nap
Zenta

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű