Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Zoran Zestic

Szerbia-szerte zajlik a tömeges immunizáció

2021-01-22
11:08
2021-01-22
12:37
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában eddig 488 ezer szerbiai lakos jelentkezett online és telefonon keresztül a koronavírus elleni védőoltásra.

Belgrádban további két oltóhelyet nyitottak a tömeges oltás zavartalansága érdekében. A Belgrádi Vásár területén most már nem csak a 11-es, a 3-as csarnokban is oltanak. Emellett az újbelgrádi Sportcsarnokban is fogadják a vakcinát igénylőket. A szerb fővárosban ezek mellett még 17 rendelőben adják be a koronavírus elleni védőoltást.

Tanjug/ Zoran Zestic

Szerbiában eddig egyébként 488 ezer szerbiai lakos jelentkezett online és telefonon keresztül a koronavírus elleni védőoltásra. Országszerte mintegy 200 oltóhelyen adják be a vakcinát, ezeken a helyeken pedig több oltópontot is üzemeltetnek - ismertette Marija Obradović közigazgatási és helyi önkormányzati miniszter. Elmondta, mára 30500 személyt hívtak oltásra országszerte. A tárcavezető hozzátette, sokan hívás nélkül is megjelennek az oltóhelyeken, de őket sem küldik el.

A szerbiai válságstáb egyébként ma újra áttekinti a járványhelyzetet. Az ülés fókuszában az ország immunizációja lesz. Az előző összejövetel kedden volt, akkor úgy döntöttek, a járványhelyzet még nem teszi lehetővé a hatályban lévő óvintézkedések enyhítését. A mai ülés 13 órakor kezdődik.

immunizáció
vakcina
Szerbia
Szabadka
válságstáb

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.