Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/niekverlaan)

Szerbiában is elérhető lesz a koronavírus követésére alkalmas applikáció

2020-08-10
08:46
Forrás
Dnevnik
Az alkalmazás nem tartalmazza a fertőzött személyes adatait.

Koronavírussal fertőzöttek kapcsolatait követő mobil-applikáció lesz nemsokára elérhető Szerbiában is, értesült a Dnevnik napilap.

Mint írják, az okostelefon-alkalmazás nem fogja tartalmazni a fertőzött személyes adatait, és önkéntes alapon fog működni. Ez azt jelenti, hogy a polgárok maguk döntenek majd, hogy telepítik-e vagy sem a készülékeikre.

Az applikáción keresztül a felhasználók arról értesülhetnek, hogy kapcsolatban voltak-e az elmúlt időszakban koronavírus-fertőzött személlyel. Az okostelefon-alkalmazást csak azok használhatják majd, akik a választott orvosuktól kaptak egy azonosító számot.

Már számos országban használnak hasonló mobil-alkalmazást, amelyek közül azonban több is sérti a fertőzöttek személyes adatait - mondják a szakemberek.

applikáció
koronavírus
Szerbia
fertőzöttek

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.