Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/niekverlaan)

Szerbiában is elérhető lesz a koronavírus követésére alkalmas applikáció

2020-08-10
08:46
Forrás
Dnevnik
Az alkalmazás nem tartalmazza a fertőzött személyes adatait.

Koronavírussal fertőzöttek kapcsolatait követő mobil-applikáció lesz nemsokára elérhető Szerbiában is, értesült a Dnevnik napilap.

Mint írják, az okostelefon-alkalmazás nem fogja tartalmazni a fertőzött személyes adatait, és önkéntes alapon fog működni. Ez azt jelenti, hogy a polgárok maguk döntenek majd, hogy telepítik-e vagy sem a készülékeikre.

Az applikáción keresztül a felhasználók arról értesülhetnek, hogy kapcsolatban voltak-e az elmúlt időszakban koronavírus-fertőzött személlyel. Az okostelefon-alkalmazást csak azok használhatják majd, akik a választott orvosuktól kaptak egy azonosító számot.

Már számos országban használnak hasonló mobil-alkalmazást, amelyek közül azonban több is sérti a fertőzöttek személyes adatait - mondják a szakemberek.

applikáció
koronavírus
Szerbia
fertőzöttek

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.