Ugrás a tartalomra

Többgyermekes anyák is pályázhatnak az ingatlanvásárlási támogatásra

2022.02.21
13:20
2022.02.21
13:32
Forrás
Szerbiai RTV
Nem csak az egygyermekes, vagy az első gyermeküket váró anyák pályázhatnak a szerb állam ingatlanvásárlási támogatására - áll a Hivatalos Közlönyben.

Mint ismeretes, akár 20 ezer eurós állami támogatást is kaphatnak ingatlanvásárlásra azok a fiatal párok Szerbiában, akiknek 2022 január elseje után született, illetve születik majd gyermekük. Olyan anyák is pályázhatnak, akik nem élnek házasságban, viszont fontos feltétel, hogy ne legyen ingatlan a nevükön. Kivételes esetben, amennyiben az édesanya elhalálozott, akkor az édesapa is pályázhat.

A hivatalosan fejletlenebbnek nyilvánított szerbiai önkormányzatokban 50 százalékig térítik meg az ingatlanvásárlást, illetve házépítést. A többi önkormányzatban pedig 20 százalékos az állami hozzájárulás.

ingatlanvásárlás
támogatás
ház
lakás
anya
gyermek
Szerbia

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.