Ugrás a tartalomra
Tanjug / Rade Prelić

Újabb szigorítások hétvégére

2021.03.05
16:51
2021.03.05
20:13
Forrás
Pannon RTV
Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.
Tanjug / Rade Prelić

A korlátozások alól csak az élelmiszerbortok, a gyógyszertárak, a benzinkutak és az ételkihordók képezik a kivételt. Dr. Predrag Kon járványügyi szakember a válságstáb sajtótájékoztatója után elmondta, hétfőtől a középiskolák áttérnek az online oktatásra. A szigorítás a síközpontok esetében drasztikusabb, ott semmilyen szolgáltatóegység nem dolgozhat. A válságstáb kedden ismét összeül, és értékeli a járványügyi helyzetet.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember: „A válságtörzs mai ülésén a véleménycsere után a következő következtetésre jutottunk: a hegyekben található sípályákon gyakorlatilag semmi, ami kávéházakkal, üzletekkel kapcsolatos nem dolgozhat a hétvégén. Ami Szerbia egyéb részeit illeti, szombaton minden 12 óráig dolgozik majd. 12 után hétfő reggel hatig csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, benzinkutak dolgozhatnak. Hétfőtől online oktatásra térnek át a középiskolák. Ez az, amiről döntöttünk, a következő tanácskozásunkra kedden kerül sor.”

szigorítás
Szerbia

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!