Ugrás a tartalomra

A védettségi igazolvány bevezetéséről tárgyalnak Szerbiában

2021.09.27
09:15
2021.09.27
17:37
Forrás
Szerbiai RTV
Zajlanak a tárgyalások a védettségi igazolványok bevezetéséről Szerbiában, már csak a végső döntésre várnak - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Mirsad Đerlek.

Az egészségügyi államtitkár azt mondta, hogy várhatóan ezen a héten összeül a válságstáb, és beszélnek a védettségi igazolványokról is. Arról, hogy milyen létesítményekben lesz szükség erre a dokumentumra, még nem tudni pontosan. A szakemberek azonban többször szóba hozzák az éjszakai klubokat, kávézókat és éttermeket, ahova kellhet az igazolás.

A koronavírus elleni vakcinából eddig Szerbiában mintegy 3.035.000 első adagot adtak be, a harmadik dózisból pedig 502 ezret. Az oltottak számának növelésén kell dolgoznunk - emelte ki Mirsad Đerlek a szerbiai közmédia reggeli Híradójában. Az egészségügyi államtitkár a fiatalok kapcsán elmondta, nő a vakcináltak száma, de még messze van a kívánatostól. A munkaképes lakosság oltottsága is növekszik, azonban nem megfelelő még mindig.

Mirsad Đerlek
védettségi igazolvány
oltás
vakcina

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű