Ugrás a tartalomra

A védettségi igazolvány bevezetéséről tárgyalnak Szerbiában

2021.09.27
09:15
2021.09.27
17:37
Forrás
Szerbiai RTV
Zajlanak a tárgyalások a védettségi igazolványok bevezetéséről Szerbiában, már csak a végső döntésre várnak - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Mirsad Đerlek.

Az egészségügyi államtitkár azt mondta, hogy várhatóan ezen a héten összeül a válságstáb, és beszélnek a védettségi igazolványokról is. Arról, hogy milyen létesítményekben lesz szükség erre a dokumentumra, még nem tudni pontosan. A szakemberek azonban többször szóba hozzák az éjszakai klubokat, kávézókat és éttermeket, ahova kellhet az igazolás.

A koronavírus elleni vakcinából eddig Szerbiában mintegy 3.035.000 első adagot adtak be, a harmadik dózisból pedig 502 ezret. Az oltottak számának növelésén kell dolgoznunk - emelte ki Mirsad Đerlek a szerbiai közmédia reggeli Híradójában. Az egészségügyi államtitkár a fiatalok kapcsán elmondta, nő a vakcináltak száma, de még messze van a kívánatostól. A munkaképes lakosság oltottsága is növekszik, azonban nem megfelelő még mindig.

Mirsad Đerlek
védettségi igazolvány
oltás
vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.