Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Musa Sadulayev

Világszerte ünnepelték az ortodox húsvétot

2021.05.02
21:56
2021.05.02
22:14
Forrás
hirado.hu
A legtöbb országban járványügyi korlátozások mellett tartották meg a hagyományos húsvéti szentmiséket, és a hívők már részt vehettek a szertartásokon – hangzott el az M1 Híradójában

Moszkvában a Megváltó Krisztus székesegyház hatalmas harangjai hirdették Jézus Krisztus feltámadását. A feltámadási szentmise központi eleme, hogy az örökkévalóságot, a békét és a megújulást jelképező szent tűzzel a hívők meggyújtják gyertyáikat. A szent tűz a jeruzsálemi Szent Sír-templomából repülővel érkezett Moszkvába.

Szigorú járványügyi intézkedések mellett és a szokásosnál több órával korábban tartották meg Athénban a húsvéti istentiszteletet. Az ünnep előtt az egyházi személyeknek kötelezővé tették, hogy naponta végezzenek koronavírus tesztet. 

A világ egyik legősibb keresztény közösségének számító koptok szigorúan betartották az egyiptomi járványügyi előírásokat. A szertartás résztvevői maszkban, egymástól biztonságos távolságban helyet foglalva ünnepeltek.

ortodox
húsvét

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.