Ugrás a tartalomra
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

„Az SZHP és az SZSZP stratégiai partnerei egymásnak”

2022.04.06
18:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerbiai Szocialista Párt a kormányalakításról csak a Szerb Haladó Párttal és Aleksandar Vučićtyal hajlandó tárgyalni - mondta Ivica Dačić.

Az SZSZP elnöke hozzátette, hogy a két párt még április 3-a előtt megállapodást kötött egymással a választások utáni együttműködésről. A politikus szerint az SZHP és az SZSZP stratégiai partnerei egymásnak.

Ivica Dačić
Szerb Haladó Párt
Szerbiai Szocialista Párt

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.