Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Keviben megemlékeztek a 1848/49-es szabadságharc 174. évfordulójáról

2022.03.11
14:51
2022.03.11
17:00
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt a helyi Móra István Művelődési Egyesület szervezte.

Március 15-én a modernkori Magyarország megszületését ünnepeljük, a nemzetét, akinek nyelvét beszéljük, akinek kultúráját éltetjük - hangzott el a rendezvényen. Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „A Móra István Művelődési Egyesület nagyon fontosnak tartja ezeket a nemzeti ünnepeket, hiszen ez a nemzeti összetartozásunk egyik kulcspillére. Az egyesület 1997 óta tartja ezeket az ünnepségeket, és úgy gondoljuk, hogy a közösség összetartásában és megmaradásunkban, itt maradásunkban ennek kulcsszerepe van.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nemzeti identitásunk egyik alapköve ez a nap, amikor a szívünk fölé helyezett kokárda jelentette büszkeséggel megértjük, hogy a jelen kihívásaira keresendő válaszok is a történelmi tapasztalatban és döntésekben rejlenek - mondta el ünnepi beszédében Burány Hajnalka, a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának elnöke. „Mindannyiunk közös érdeke, hogy április 3-án a nemzetileg elkötelezett politikai erők nyerjenek Magyarországon, és hogy a Vajdasági Magyar Szövetség megtartsa érdekérvényesítő erejét Szerbiában. Így mindannyian újra ünneplőbe tudjuk öltöztetni lelkünket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A műsor ünnepélyes hangulatáról az egyesület tagjai szavalataikkal és énekükkel gondoskodtak.

Kevi
1848-49-es forradalom és szabadságharc
Móra István Művelődési Egyesület
Perpauer Attila
Burány Hajnalka
megemlékezés
műsor

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.