Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Korszerű gázkazánnal bővült a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola

2022.02.23
12:43
2022.02.23
16:13
Forrás
Pannon RTV
Tartományi támogatásnak köszönhetően lecserélték a több évtizedes kazánt a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában. Nélkülözhetetlen eleme volt ez az iskola felújításának, hiszen ezentúl költséghatékonyan tudják megoldani az intézmény fűtését.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

2020-ban fejeződött be a közel 3500 négyzetméter alapterületű iskola külső és belső rekonstrukciója. Az épület 34 tanteremmel és egy tornateremmel is rendelkezik. A felújítás az átadott, teljesen új, korszerű gázkazánnal tekinthető befejezettnek - véli Tandari Ferenc, a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója.

„A tavalyi év folyamán pályáztunk a Tartományi Energetikai Titkárságnál és szerencsénkre a pályázaton nyertünk. A befektetésünk ennél a projektnél 2.655.000 dinár volt, olyan feltétel mellett, hogy a tartomány 80 százalékát biztosította, Zenta község önkormányzata pedig 20 százalékát.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az iskolában 64 dolgozóval jelenleg 406 diák oktatása folyik. Zenta község önkormányzata az általuk fenntartott intézmények és cégek többségében kiemelkedő hangsúlyt fektet az energiahatékonyságra. Az energiaköltségek csökkentésével pedig jelentős anyagi eszközöket tud megspórolni a város, amelyet fejlesztésekre tud fordítani - mondta Czegledi Rudolf polgármester.

„Ezek az intézkedések, amiket végrehajtunk, ezek hosszútávon adnak eredményt, viszont hosszabb távon is tudjuk megoldani, hiszen nagyon sok intézményünk van, amit energiahatékonyság tekintetében javítani kell.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az MNT támogatásával bebútorozott és most a Tartományi Energetikai Titkárság jóvoltából átadott kazánnal minden komfortot kielégítő intézmény lett a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola - tette hozzá a polgármester.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tartományi titkárságnak folyamatosan vannak pályázatai - emelte ki Fehér Szabolcs tartományi energetikai segédtitkár: „A kettő pályázat, ami ma jár le, az a szoláris panelek beszerzése mezőgazdasági termelőknek, a másik pedig, ami miatt ma is itt vagyunk, a kazánbeszerzés. Mindkettő az energiahatékonyságot célozta meg. A most aktuális pedig szintén az energiahatékonyság, az energiatakarékos égők beszerzését támogatják. A mostani kampányban a választási programban a Vajdasági Magyar Szövetségnek az energiahatékonyság fontos, nagyobb szerepet kapott.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az említett három és a hamarosan kiírásra kerülő közlekedési pályázat keretösszege egyébként több mint 100 millió dinárt tesz ki - tette hozzá a segédtitkár.

Zenta
Thurzó Lajos Általános Iskola
gázkazán
Czegledi Rudolf
Tandari Ferenc
Fehér Szabolcs
támogatás

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.