Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Kovács Elvira: A VMSZ a normalitás és a következetesség politikáját képviseli

2022.03.18
11:06
2022.03.18
16:27
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség Belgrádban mutatta be a programját. A vajdasági párt kétezer szavazatra számít az áprilisi köztársasági választásokon a szerb fővárosban.

Azok a belgrádiak szavazhatnak a Vajdasági Magyar Szövetségre április 3-án, akiknek szimpatikus a párt programja, akiket ugyanazok a társadalmi kérdések, a családpolitika, a környezetvédelem vagy a gazdaságfejlesztést, hiszen a választási programban nem csak a kisebbségi kérdések jelennek meg – hangzott el csütörtök este, a VMSZ belgrádi lakossági fórumán.

Pannon RTV/Idei Sándor

Körülbelül kétezer szavazatra számít a Vajdasági Magyar Szövetség a szerb fővárosban a közelgő parlamenti választások alkalmával, a hivatalos adatok szerint ugyanis megközelítőleg ennyien szoktak szavazni a legnagyobb délvidéki magyar pártra Belgrádban – hangsúlyozta Nebojša Marjanović köztársasági parlamenti képviselőjelölt, a VMSZ belgrádi szervezetének elnöke. Mint mondta, a VMSZ-t nagyra becsülik Belgrádban, sok embert tud megszólítani.

„Ezek elsősorban azok az emberek, akik reálisan gondolkodnak, tehát akik elsősorban reálpolitikában gondolkodnak, akik jobb életet szeretnének függetlenül attól, hogy ki milyen nemzetiségű.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A VMSZ nemcsak Vajdaságban kampányol, hiszen már a választások kiírásakor is az volt a célkitűzés, hogy a legészakibb szerbiai településtől egészen Belgrádig bemutassa programját. A tapasztalok azt mutatják, lehet fővárosi szavazatokra is számítani – emelte ki Pintér Anna-Mária tartományi parlamenti képviselő.

„Reméljük, hogy megmarad az a szavazatszám, ami az előző két évben volt, és hogy a szimpatizánsok továbbra is támogatni fognak bennünket, mert látják a víziót a VMSZ-nek a politikájában.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Belgrádba is a szokásoshoz hasonló üzenettel érkezett a VMSZ, mégis némileg más ez az üzenet a fővárosban – hangsúlyozta Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselőjelölt. Hozzátette: a szerb fővárosban a legfőbb üzenet az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség a normalitás és a következetesség politikáját képviseli.

„Itt főleg azon van a hangsúly, hogy az, ami jó a vajdasági magyarok számára, az jó a többség számára is. A VMSZ választási programjában is nemcsak kisebbségi jogokról beszélünk, és nemcsak a vajdasági magyarságot érintő kérdésekről, hanem egzisztenciális kérdésekről is, mint például a családtámogatás, szociálpolitika, és más kérdések, amelyek ugyanúgy érintik az ilyen nagyvárosban élőket is.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A népszámlálási adatok szerint Belgrádban valamivel több mint 1800 magyar él, a helyi VMSZ-nek pedig már több mint 500 tagja van, ám a tagság nemcsak olyanokból áll, akik magyar lakta településekről költöztek a szerb fővárosba, a többségük már Belgrádban született.

Kovács Elvira
Nebojša Marjanović
Pintér Anna-Mária

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.