Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Nagyobb figyelmet kell fordítani a fiatalokra

2022.03.07
15:32
2022.03.07
18:01
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén bemutatták a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselőjelöltjeit. A VMSZ választási listáján a 250 jelöltből 15 Óbecse községet képviseli.

Bácsföldvári, péterrévei és óbecsei jelöltek is felkerültek a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti választási listájára. Közülük a legelőkelőbb, 10. helyen Szekrény Anetta műszaki kommunikációs menedzser szerepel, aki részletesen ismertette a Vajdasági Magyar Szövetség eddigi eredményeit és további terveit.

Olyan intézkedéseket fogunk szorgalmazni, amelyek lehetővé teszik a fiatalok függetlenebbé válását, a gyermekvállalás, a család- és otthonteremtést. Ragaszkodni fogunk a tehetséges tanulók, az egyetemi hallgatók, a fiatal gazdálkodók, a vállalkozók sajátos támogatási programjainak a kidolgozásához, és a VMSZ arra törekszik, hogy megerősítse az intézmények és a civil társadalmi szervezetek hálózatát, hogy ösztönözze a fiatalok kompetenciáinak, ismereteinek és készségeinek a fejlesztését saját maguk és a közösségük javára.

Két évvel ezelőtt több mint 5100 szavazatot kapott a VMSZ Óbecsén, legalább ezt az eredményt szeretnék megismételni április 3-án is. Bizakodásra ad okot az, hogy a községben 10 óra alatt 602 támogatói aláírást sikerült összegyűjteni a listaállításhoz – jelentette ki Kiss Igor, a párt óbecsei helyi szervezetének elnöke.

A Vajdasági Magyar Szövetség az egyetlen teljes magyar lista, és ami legalább ennyire fontos, az egyetlen vajdasági lista is, hisz az összes többi párt gyakorlatilag belgrádi vagy dél-szerbiai székhelyű, szinte elenyésző vajdasági, és még elenyészőbb magyar képviselővel.

Kiss Igor azt is elmondta, hogy a párt aktivistái a hónap második felében a terepen is segíteni fogják azokat a kettős állampolgárokat, akik levélben szeretnének szavazni a magyar országgyűlési választásokon.

Óbecse
Kiss Igor
Szekrény Anetta

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.