Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: A választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaság

2022.02.19
12:43
2022.02.19
12:48
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök célként határozta meg a magyar exportáló cégek számának növelését a Balkánon is.

A választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaság, vagy vissza fogunk menni a régi gazdaságba - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapesten. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján beszédében kiemelte: 2010 után a gazdaságban is fundamentális változásokat indítottak el, és az a gazdaság, amelyről ma beszélünk, nem ugyanaz, mint amelyben 2010-ig éltünk.

A választás tétje, hogy "az újban maradunk, vagy visszamegyünk a régibe", mert "a kihívóink" fundamentálisan tagadják mindazt, ami 2010 után történt - magyarázta.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A válságkezelés Magyarországon sikeres volt, a kilábalás gyors és erőteljes - vélekedett a magyar miniszterelnök. Továbbá arról is beszélt, nem esett jól a "négy stop" vagyis az árstopok politikája. Elvből ellenzik az árszabályozást, de szavai szerint rendkívüli időkben rendkívüli döntéseket kell hozni.

Célként határozta meg a magyar exportáló cégek számának növelését: kitaposott ösvények vannak Nyugaton, de kellenek a nyugatinál nagyobb profittal kecsegtető piacok is. A magyar kormányfő szerint ilyen a Balkán és Kína. Elindítottak egy nyugat-balkáni befektetési programot és megvan a keleti nyitás politikája is - tette hozzá a magyar miniszterelnök.

választások 2022
Orbán Viktor
Magyarország
gazdaság

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.