Ugrás a tartalomra
Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Továbbra sem zárult le a választási folyamat

2022.06.09
20:38
2022.06.09
20:44
Forrás
Pannon RTV
Elvetette a Köztársasági Választási Bizottság a Preševo-völgyi Albánok Koalíciójának jogorvoslati kérelmét csütörtök esti ülésén.

Ez azt jelenti, hogy továbbra sem zárult le az április 3-i előrehozott parlamenti választás folyamata, az albán kisebbség ugyanis most a közigazgatási bírósághoz fordulhat a panaszával. Amennyiben a közigazgatási bíróság jóváhagyja a Köztársasági Választási Bizottság döntését, úgy véget ér a választási folyamat, és a Köztársasági Választási Bizottság kihirdetheti a végeredményt. Amennyiben viszont a bíróság úgy dönt, hogy jogos volt az albán kisebbségi lista panasza, úgy újra megismételheti a választást a dél-szerbiai Bujanovachoz tartozó Veliki Trnovac egyik választóhelyén.

A Preševo-völgyi Albánok Koalíciója számára azért fontos ez a szavazás, mert ettől függhet, hogy bejutnak-e a parlamentbe. Az április 3-i voksolást követően úgy tűnt, hogy nem szereznek mandátumot, a megismételt választásnál viszont megszerezték az egy képviselői helyhez szükséges szavazatszámot. A voksolást azonban május 27-én másodszor is megismételték, és akkor 12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy meglegyen az egy mandátum. Az albán kisebbség így most azért tett panaszt, mert szerintük volt olyan, aki nem megfelelő módon szavazott május utolsó vasárnapján.

A labda most a közigazgatási bíróság térfelén van, az ő döntésüktől függ, hogy véget ér-e néhány napon belül a választási folyamat, vagy további hetekig húzódhat.

választások
albánok
Köztársasági Választási Bizottság

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.