Ugrás a tartalomra
Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Továbbra sem zárult le a választási folyamat

2022.06.09
20:38
2022.06.09
20:44
Forrás
Pannon RTV
Elvetette a Köztársasági Választási Bizottság a Preševo-völgyi Albánok Koalíciójának jogorvoslati kérelmét csütörtök esti ülésén.

Ez azt jelenti, hogy továbbra sem zárult le az április 3-i előrehozott parlamenti választás folyamata, az albán kisebbség ugyanis most a közigazgatási bírósághoz fordulhat a panaszával. Amennyiben a közigazgatási bíróság jóváhagyja a Köztársasági Választási Bizottság döntését, úgy véget ér a választási folyamat, és a Köztársasági Választási Bizottság kihirdetheti a végeredményt. Amennyiben viszont a bíróság úgy dönt, hogy jogos volt az albán kisebbségi lista panasza, úgy újra megismételheti a választást a dél-szerbiai Bujanovachoz tartozó Veliki Trnovac egyik választóhelyén.

A Preševo-völgyi Albánok Koalíciója számára azért fontos ez a szavazás, mert ettől függhet, hogy bejutnak-e a parlamentbe. Az április 3-i voksolást követően úgy tűnt, hogy nem szereznek mandátumot, a megismételt választásnál viszont megszerezték az egy képviselői helyhez szükséges szavazatszámot. A voksolást azonban május 27-én másodszor is megismételték, és akkor 12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy meglegyen az egy mandátum. Az albán kisebbség így most azért tett panaszt, mert szerintük volt olyan, aki nem megfelelő módon szavazott május utolsó vasárnapján.

A labda most a közigazgatási bíróság térfelén van, az ő döntésüktől függ, hogy véget ér-e néhány napon belül a választási folyamat, vagy további hetekig húzódhat.

választások
albánok
Köztársasági Választási Bizottság

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.