Ugrás a tartalomra

Evakuálták a görögországi Pélion-félszigeten bajba jutott szerbiai turistákat

2023.09.09
09:42
2023.09.09
21:05
Forrás
Pannon RTV
11 szerb állampolgár esett fogságba a heves viharok és árvizek miatt. A megrongálódott utak miatt nem tudták elhagyni szálláshelyüket, ezért volt szükségük segítségre.

Dunja Đenić idegenforgalmi segédminiszter a közmédiának azt nyilatkozta, immár minden Görögországban nyaraló szerbiai turista biztonságban van.

A Daniel névre keresztelt ciklon öt napon át sújtotta a mediterrán országot, elsősorban a szerbiai nyaralók körében is közkedvelt Pélion- és Halkidiki-félszigetet. Az árvíz és a hegyekről lezúduló törmelék utakat tett tönkre, városokat árasztott el, autókat sodort a tengerbe. Az ítéletidő 10 áldozatot követelt, az anyagi kár tetemes. A súlyos helyzet ellenére a szerbiai turisták többsége nem szakította meg nyaralását, hanem kivárta az ítéletidő végét.

Görögország
vihar
árvíz

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.