Ugrás a tartalomra

Fegyvernyugvás ortodox karácsonykor?

2023.01.07
12:18
Forrás
MTI
Putyin ortodox szenteste Moszkvában, a Kremlben lévő Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott liturgián vett részt.

Az egyház hozzájárul a társadalom egységéhez - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök az ortodox karácsony alkalmából azt mondta, az orosz ortodox egyház és más keresztény felekezetek óriási mértékben hozzájárulnak a társadalom egységéhez, a történelmi emlékezet megőrzéséhez, a fiatalok neveléséhez és a család intézményének megerősítéséhez.

A Kreml honlapján megosztott üzenetében Putyin méltatta, hogy az egyházi szervezetek gondoskodnak a rászorulókról és támogatják az általa különleges katonai műveletnek nevezett, Ukrajna elleni agresszióban részt vevő katonákat. Szenteste Putyin a moszkvai Kremlben található Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott liturgián vett részt. Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája felhívása nyomán Putyin péntek déltől szombat éjfélig tartó fegyvernyugvást hirdetett az ortodox karácsony alkalmából, amelynek betartására Kijevet is felhívta. A tűzszünetet azonban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította.

ortodox karácsony
Vlagyimir Putyin
Ukrajna
fegyvernyugvás

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.