Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jerome Delay

Nemzetközi vészhelyzet az ebola miatt

2019-07-18
10:29
2019-07-18
12:35
Forrás
Szerbiai RTV
Ebolajárványt hirdetett az Egészségügyi Világszervezet a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Nemzetközi egészségügyi vészhelyzetre figyelmeztetnek, a betegség megjelenése Ugandában és a kelet-kongói Goma városában ugyanis megváltoztathatja a vírus terjedésének ütemét. Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója elmondta, elfogadta a szakemberek ajánlását arra vonatkozóan, hogy nem kell kereskedelmi és utazási korlátozásokat bevezetni. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a járvány regionális, és nem globális fenyegetést jelent. A WHO vészhelyzeti bizottságának szakértői szerdán immáron negyedik alkalommal ültek össze és tanácskoztak arról, hogy szükséges-e a 11 hónapja tartó ebolajárvány miatt nemzetközi vészhelyzetet hirdetni. A szervezet történetében ez az ötödik alkalom, hogy nemzetközi vészhelyzetet hirdettek. A döntés értelmében a WHO nemzetközi ajánlásokat fogalmaz meg, valamint pénzügyi támogatások is elérhetővé válnak a járvány sújtotta térség számára.

ebola
Egészségügyi Világszervezet
WHO
Kongó
járvány
Uganda
ebolajárvány
nemzetközi egészségügyi vészhelyzet

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.