Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.03.25.

2024.03.25
18:32
Forrás
Pannon RTV
A hőmérséklet egyre magasabbra emelkedik a héten, hétvégére pedig elérhetjük a 28 fokot is. Holnaptól délire, délnyugatira fordul az áramlás iránya, felmelegedés veszi kezdetét. Az éjszakák is jóval enyhébbek lesznek, mint a napokban.

Ma még hűvös lesz az éjszaka térségünkben, néhol a felhőzet is megvastagszik, de csapadék már nem valószínű. A leghidegebb órákban 2-6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A délkeleti szél megélénkülhet ugyan, de eső, zápor nem várható. A legmelegebb órákban 18-19 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Szerdán kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd délután nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és estefelé eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Csütörtökön élénk, erős lehet a déli szél, enyhe, változóan felhős idő ígérkezik. Napközben 20 fok körüli értékeket mérhetünk, de a többórás napsütés mellett elszórtan csapadékra is számítani lehet. Péntekre már szárazabb, de továbbra is szeles idő ígérkezik, 18-24 fokos maximumokkal. Drasztikus változást szombaton tapasztalhatunk, amikor a szikrázó napsütés mellett a nappali csúcsértékek helyenként a 28 fokot is elérhetik.

Nagyrészt a régió más országaiban is felszakadoznak az esőfelhők, csapadékra elvétve már csak Podgorica és Szarajevó térségében lehet számítani. Napközben 14-19 fok közé melegszik a levegő.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.