Ugrás a tartalomra

A nagyobb aranyhal több kívánságot jelent?

2022.11.22
14:38
2023.11.02
08:52
Forrás
sokszinuvidek.24.hu
Kifogták a világ egyik legnagyobb aranyhalát.

Andy Hackett a világ egyik legnagyobb példányát akasztotta horogra a napokban a franciaországi Champagne-ban a híradások szerint. A Répa néven elhíresült hal több mint 30 kilós volt. 20 éve helyezték ki a tóba, ahol azóta hatalmasra nőtt. A brit férfi a Daily Mailnek arról beszélt, 25 percig tartott az aranyhal fárasztása. Tudományosabban nézve a hal egy pontyhibrid, és a feljegyzések szerint a második legnagyobb a maga nemében a világon. Répát néhány fotó erejéig tartotta csak a kezében a szerencsés horgász, aztán visszaengedte a vízbe.

halász
aranyhal

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.