Ugrás a tartalomra

Tovább emelkedik a betegek száma Szerbiában

2020.03.28
15:28
2020.03.29
10:48
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában a legfrissebb adatok szerint bizonyítottan 659 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal. Cikkünk folyamatosan frissül...

20:30 - Két újabb koronavírusos beteget regisztráltak Koszovón - derül ki a Koszovói Közegészségügyi Intézet közleményéből. A koronavírus főleg a többségében albánok lakta területeken jelentkezett Koszovón, ahol a két új esettel a betegek száma elérte a kilencvenet.

20:20 - Szerbia segítséget kap az Amerikai Egyesült Államoktól. Az USA 274 millió dolláros alapot hozott létre a koronavírus-járvánnyal küzdő országok megsegítésére.

18:00 - Eggyel nőtt a Szabadkán koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma, így már 2 beteget ápolnak innen a Vajdasági Klinikai Központban. Vajdaság területéről még 3 körzetből jelentettek fertőzötteket: Nagykikindáról 6, Nagybecskerekről 3, Újvidékről 10 beteget tartanak nyilván a tegnapi nappal bezárólag.

16:00 - Amellett, hogy Szerbiában hétvégenként 17 óra helyett 15 órától kezdődik meg az általános kijárási tilalom, számos további intézkedést fogadott el mai ülésén a szerb kormány. Az egészségügyi miniszter kiemelte, hogy a járvány visszaszorításának egyetlen módja az intézkedések betartása.

15:00 - Szombat délután 15 óráig az elmúlt 24 órában 371 személyt teszteltek, ebből 131 embernél állapították meg a fertőzést. Az eddig regisztrált fertőzött közül 334-et ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépre kötve. Zlatibor Lončar, szerb egészségügyi miniszter a mai sajtótájékoztatón közölte, hogy a Covid-19-ben elhunytak száma 10-re emelkedett az országban. Erről részletesen ide kattintva olvashat.

14:40 - Hazaengedték a kórházból azt a topolyai férfit, akinél először állapították meg a koronavírus-fertőzést Szerbiában.

13:30 - 138-an szegték meg a kijárási tilalmat az éjjel - ismertette az országos adatokat Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. Arra emlékeztette a polgárokat, hogy minden felelőtlen személy büntetésre számíthat.

12:46 - 26 pácienst kezelnek koronavírussal jelenleg a Vajdasági Klinikai Központban - közölte az intézmény.

Szerbia
koronavírus
Zlatibor Lončar

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.