Ugrás a tartalomra

Pásztor István a párbeszéd híve Tanyaszínház-ügyben

2021.08.06
17:35
2021.08.06
19:27
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan el kell, hogy jöjjön az az idő, amikor az érintettek leülnek az asztalhoz és a sok éves mulasztást pótolva elkezdenek beszélgetni. Ezt mondta Belgrádban Pásztor István újságírói kérdésre válaszolva a Tanyaszínházzal kapcsolatban.

A VMSZ elnöke a Facebookon is posztolt a Tanyaszínházzal kapcsolatban: mint írta, a sajtón keresztüli vádaskodástól, üzengetéstől, magyarázkodástól elzárkózik, mivel azt nemcsak önmaga, de mindenkire nézve méltatlannak tartaná. Úgy fogalmazott: ebben a folyamatban kezdeményező és moderátor kíván lenni. Se több, se kevesebb. Viszont nem látom értelmét annak, hogy arra várjak, hogy ezt más vállalja, tegye, ha bárkinek lett volna ilyen szándéka, már megtehette volna, ezért a szabadságok elmúltával indítvánnyal élek - szögezi le a VMSZ vezetője. Mint ismeretes a Tanyaszínház lemondta idei turnéját, mivel Hajnal Jenő, az MNT elnöke erre kérte a társulatot. Az előadást Kavillóban azóta egyébként minden este játsszák.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Amit a Tanyaszínházzal kapcsolatban el kívántam mondani, azt abban a nyílt levélben megtettem, úgyhogy nem kívánok most ezzel kapcsolatban sajtónyilvánosság előtt foglalkozni. Azt gondolom, hogy hamarosan el kell, hogy jöjjön az az idő, amikor az érintettek leülnek az asztalhoz és sok éves mulasztást pótolva elkezdenek ezekről a dolgokról beszélgetni. Én ennek a híve vagyok.”

Pásztor István
Tanyaszínház
MNT
VMSZ

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.